Χάμπεκ: Η Γερμανία θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αντέξει ενδεχόμενη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου τον χειμώνα

Χάμπεκ: Η Γερμανία θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να αντέξει ενδεχόμενη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου τον χειμώνα

Η Γερμανία θα μπορούσε -υπό προϋποθέσεις - να αντέξει ήδη από τον επόμενο χειμώνα ενδεχόμενη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ζήτησε από τους καταναλωτές να εξοικονομούν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια, «ώστε να μην καταλήξουμε σε λύσεις έκτακτης ανάγκης».

«Η μικρότερη κατανάλωση είναι το Α και το Ω σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο», είπε ο κ. Χάμπεκ στην «Wirtschaftswoche» και πρόσθεσε ότι, εφόσον στο τέλος του έτους έχει επιτευχθεί ο στόχος της αποθήκευσης, εφόσον δύο από τα τέσσερα πλωτά δεξαμενόπλοια υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG έχουν συνδεθεί στο δίκτυο και παράλληλα έχει επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, η χώρα θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να αντέξει ενδεχόμενη διακοπή της παροχής αερίου από τη Ρωσία.

Παρόλη πάντως την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην εξασφάλιση εναλλακτικών πηγών και την υποκατάσταση του 25% του εισαγόμενου φυσικού αερίου από τα δεξαμενόπλοια LNG, ο Υπουργός Οικονομίας προειδοποίησε ότι μια διακοπή της παροχής θα είχε σοβαρές οικονομικές συνέπειες, καθώς οι τιμές θα αυξάνονταν και στο τέλος του χειμώνα οι αποθήκες θα ήταν άδειες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Σαφές μήνυμα ΠτΔ στην Τουρκία από τη Βουλή των Ελλήνων - «Η λύση δύο κρατών δεν υφίσταται ούτε ως σκέψη»

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων στην Αθήνα, έστειλε μήνυμα ενότητας, ιστορικής μνήμης και συνέχισης του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου.