ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΠΕΟ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ρύθμιση κατώτατου μισθού

Η ΠΕΟ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ρύθμιση κατώτατου μισθού

Έκκληση στην Κυβέρνηση, όπως ήταν και η δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, να προχωρήσει στη ρύθμιση του κατώτατου μισθού μέχρι το τέλος Μαΐου, απευθύνει η ΠΕΟ.

«Αναμένουμε ουσιαστικά μέτρα για καταπολέμηση της ακρίβειας, μέτρα στήριξης των χαμηλόμισθων και των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΠΕΟ στην οποία σημειώνεται παράλληλα ότι «η χθεσινή επιστολή του ΚΕΒΕ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία μεταξύ άλλων υποβάλλει την εισήγηση για μη εισαγωγή του κατώτατου μισθού και μη καταβολή της ΑΤΑ για το 2022, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά την πολιτική τους για φτηνή, χωρίς δικαιώματα και προστασία εργασία».

Οι εργοδοτικές οργανώσεις στοχεύουν να «φορτώσουν τον λογαριασμό και αυτής της κρίσης στους ώμους των αδυνάτων, των μισθωτών και των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας, που ήδη υποφέρουν από την ακρίβεια», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΠΕΟ και αναφέρεται ότι στοχεύουν στην περαιτέρω συμπίεση των μισθών, στη μονιμοποίηση της απορρύθμισης της εργασίας, στην κατάργηση σημαντικών κατακτήσεων όπως η ΑΤΑ.

Από το 2011, σύμφωνα με την ΠΕΟ, με τις διαδοχικές κρίσεις που ακολούθησαν μέχρι σήμερα, τα εισοδήματα του κεφαλαίου αυξήθηκαν κατά 41% ενώ τα εισοδήματα της εργασίας αυξήθηκαν μόλις κατά 6%. «Να λοιπόν πως κατανεμήθηκαν τα βάρη αυτά τα χρόνια. Να λοιπόν ποιο ήταν το αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν με τις ευλογίες της Κυβέρνησης» προστίθεται.

Η ακρίβεια, λέει η ΠΕΟ, καθημερινά διαβρώνει τους μισθούς, ενώ διευκρινίζεται ότι συγκριτικά με το 2016 η αγοραστική δύναμη των μισθών έχει μειωθεί κατά 7% ενώ «στο ποσοστό αυτό δεν περιλαμβάνεται η μείωση της αγοραστικής δύναμης από το ράλι τιμών που βιώνουμε εδώ και 1 χρόνο σχεδόν».

«Τώρα είναι που πρέπει να παρθούν μέτρα που να στηρίζουν τους μισθούς και να καταπολεμούν την φτηνή εργασία. Να εισαχθεί άμεσα κατώτατος μισθός ο οποίος να ανταποκρίνεται στο κόστος διαβίωσης και τις ανάγκες των εργαζομένων. Να εισαχθούν ρυθμίσεις που να διασφαλίζουν τους κατώτατους μισθούς όπως συμφωνούνται στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Τώρα είναι που πρέπει να προστατευτεί η εργασία, να περιοριστεί η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Να αποκατασταθεί η ΑΤΑ, με πλήρη απόδοση του τιμαριθμικού επιδόματος και κάλυψη με ΑΤΑ όλων των εργαζομένων», αναφέρεται καταληκτικά στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top