ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έξαρση γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων δέρματος στα παιδιά» - Ποιες συνθήκες τις ευνοούν; - Τι θα φέρει το καλοκαίρι; - ο Δρ. Αναστασιάδης στο ThemaOnline    

«Έξαρση γαστρεντερίτιδας και λοιμώξεων δέρματος στα παιδιά» - Ποιες συνθήκες τις ευνοούν; - Τι θα φέρει το καλοκαίρι; - ο Δρ. Αναστασιάδης στο ThemaOnline      

Γαστρεντερίτιδες αλλά και λοιμώξεις δέρματος κάνουν ξανά την εμφάνιση τους στα μικρά παιδιά, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Παιδιατρικής εταιρίας Κύπρου στο ThemaOnline, Μιχάλη Αναστασιάδη.

«Έχουμε αρκετά περιστατικά γαστρεντερίτιδας αυτή τη περίοδο. Είναι μια πολύ συχνή λοίμωξη στα μικρά παιδιά λόγω του ότι μεταδίδεται πολύ εύκολα όπως με στενή επαφή, από τις τουαλέτες αλλά και από λερωμένα χέρια», είπε συγκεκριμένα.

«Οι συνθήκες ευνοούν την εμφάνιση λοιμώξεων λόγω της χαλάρωσης των μέτρων και του αυξημένου συγχρωτισμού», πρόσθεσε

«Ωστόσο ακόμη ένας παράγοντας αύξησης των λοιμώξεων είναι ότι λόγω του εγκλεισμού της προηγούμενης περιόδου, πολλά από τα παιδιά δεν είχαν εκτεθεί σε αυτούς τους ιούς, άρα δεν έκαναν αντισώματα», εξήγησε ο κύριος Αναστασιάδης.

Όσο αφορά τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, τα οποία πρέπει να έχουμε κατά νου για τα παιδιά, δεν είναι άλλα παρά τα κοινά συμπτώματα πολλών λοιμώξεων, όπως για παράδειγμα, εμετοί, διάρροιες, πόνος στην κοιλιά και πυρετός.

«Τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας είναι παρόμοια με αυτά της ηπατίτιδας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μας προκαλεί ανησυχία», ανέφερε ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρίας, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του δεν γνωρίζει για αλλά περιστατικά ηπατίτιδας εκτός από αυτά που ήδη βγήκαν στη δημοσιότητα.

Κορωνοϊός στα παιδιά

«Υπάρχουν ακόμα περιστατικά αλλά από ότι φαίνεται η τάση είναι πτωτική στα παιδιά και όλα δείχνουν πως πάμε προς το τέλος, δεν ξέρουμε όμως πότε θα καθοριστεί ακριβώς», επισήμανε ο κύριος Αναστασιάδης.

«Τους καλοκαιρινούς μήνες μειώνονται συνήθως τα περιστατικά λοιμώξεων του αναπνευστικού», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρίας αναφέρθηκε σε άλλες λοιμώξεις που άρχισαν να παρατηρούνται στα παιδιά.

«Αρχίσαμε να παρατηρούμε λοιμώξεις του δέρματος, όπως για παράδειγμα Σταφυλόκοκκο, κυρίως τώρα το καλοκαίρι, ενώ, είμαστε σε εγρήγορση και για τσιμπήματα από κουνούπια που μπορεί να μολυνθούν, περιστατικά από τον ήλιο αλλά και περιστατικά από κολύμβηση», είπε καταληκτικά.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top