Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία ότι μετέφερε με τη βία στην επικράτειά της 210.000 παιδιά

Ουκρανία: Κατηγορεί τη Ρωσία ότι μετέφερε με τη βία στην επικράτειά της 210.000 παιδιά

Tο Κιέβο κατηγόρησε την Μόσχα ότι έχει μεταφέρει με την βία στη Ρωσία περίπου 210.000 παιδιά από την Ουκρανία, από την στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στις 24 Φεβρουαρίου και σημείωσε ότι έχει στόχο να τα κάνει Ρώσους πολίτες.

Μάλιστα, η Συνήγορος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λιουντμίλα Ντενίσοβα δήλωσε πως τα παιδιά περιλαμβάνονται στους 1,2 εκατ. Ουκρανούς που το Κίεβο λέει ότι έχουν μεταφερθεί στη Ρωσία παρά τη θέλησή τους. «Όταν βγάζουν τα παιδιά μας από τη χώρα, καταστρέφουν την εθνική ταυτότητα, στερούν τη χώρα μας από τη μέλλον», δήλωσε η Ντενίσοβα στην εθνική τηλεόραση.


Το Reuters όμως δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τον αριθμό που έδωσε η Ντενίσοβα ή τους ισχυρισμούς της, για τους οποίους δεν έδωσε στοιχεία που να τους υποστηρίζουν.

Επίσης, το Κρεμλίνο δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλια σχετικά με τις δηλώσεις της Ντενίσοβα σε ό,τι αφορά τη μεταφορά απελάσεις μεγάλου αριθμού παιδιών και άλλων Ουκρανών πολιτών στη Ρωσία.

Η Μόσχα αρνείται ότι θέτει σκόπιμα στο στόχαστρο αμάχους αφότου ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και λέει ότι προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους θέλουν να φύγουν από τη Ρωσία.

Πηγη: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Μικρές χώρες, όπως η δική μας, πρέπει να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες» - Το Κυπριακό και ο παράγοντας ενέργεια

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Μικρές χώρες, όπως η δική μας, πρέπει να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες» - Το Κυπριακό και ο παράγοντας ενέργεια

Η Προεδρία της ΕΕ αποτελεί ευκαιρία για την Κύπρο να αναδείξει τις ευαισθησίες της και, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές συγκυρίες, να αξιοποιηθεί ως μοχλός για την επίλυση του Κυπριακού, τονίζει ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

BEST OF TOTHEMAONLINE