ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεμάτη βδομάδα για Πρόεδρο Αναστασιάδη - Συνάντηση με ΥΠΕΞ Ιορδανίας την Πέμπτη στη Λευκωσία

Γεμάτη βδομάδα για Πρόεδρο Αναστασιάδη - Συνάντηση με ΥΠΕΞ Ιορδανίας την Πέμπτη στη Λευκωσία

Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Αλ Σαφάτι, θα συναντηθεί την Πέμπτη, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέα Ιωσήφ, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ, και σε αυτήν θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, αλλά και το περιφερειακό πλαίσιο, με στόχο τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εξάλλου, την Παρασκευή, 20 Μαΐου, στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και την Υφυπουργό Πρόνοιας για να μελετηθούν τρόποι αντιμετώπισης των πληθωριστικών τάσεων, που παρατηρούνται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο κ. Ιωσήφ αναφέρει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει πολλά και σημαντικά θέματα για την ερχόμενη εβδομάδα στην αντζέντα του.

Όπως σημειώνει, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες το παραχθέν έργο της Κυβέρνησης στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς», σε συνάρτηση με τις μεταρρυθμίσεις, τις πολιτικές και τα αναπτυξιακά έργα, συνολικού προϋπολογισμού πέραν των 315 εκατομμυρίων Ευρώ που έχει προγραμματίσει η Κυβέρνηση στο πλαίσιο του Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο» στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς», χωρίς να συνυπολογίζονται τα έργα και οι πολιτικές που δεν περιλαμβάνονται στο εν λόγω σχέδιο.

Τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, στις 11:30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας θα αναλύσει με λεπτομέρεια το έργο που έχει επιτελεστεί επί διακυβέρνησης του στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Επίσης θα δοθεί η πλήρης εικόνα στην κοινωνία των πολιτών για τις πρόνοιες του Σχεδίου «Κύπρος – το Αύριο», που εμπιπτουν στον εν λόγω τομέα και πώς αυτές θα υλοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί η τελετή διαβεβαίωσης του νέου μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου κας Στάλως Χατζηγιάννη – Χριστοδούλου.

Την Τρίτη, 17 Μαΐου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει από το πρωί περιοδεία στη Λάρνακα, όπου θα δει από κοντά έργα, θα εγκαινιάσει κτηριακές εγκαταστάσεις και θα παρακολουθήσει δράσεις που εμπίπτουν στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς».

Συγκεκριμένα θα εγκαινιάσει το Κέντρο Αξιολόγησης Ατόμων με Αναπηρίες της επαρχίας Λάρνακας, στο Μενεού, και τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης στο Δήμο Λάρνακας. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί και κατοικία υποστηριζόμενης διαβίωσης στις Καμάρες. Στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνονται και παρουσιάσεις στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Πολυδύναμου Κέντρου του Δήμου Λάρνακας.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την Τετάρτη, 18 Μαΐου, στις 10 το πρωί θα προεδρεύσει συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την Πέμπτη, 19 Μαΐου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Λεμεσό. Η επίσκεψη εντάσσεται και αυτή στο πλαίσιο παρακολούθησης και παρουσίασης δράσεων, οι οποίες εμπίπτουν στον τομέα «Κράτος Πρόνοιας – Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς», αναφέρει ο κ. Ιωσήφ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί το δημόσιο νηπιαγωγείο στον Πύργο Λεμεσού, θα εγκαινιάσει το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων του Δήμου και θα επισκεφθεί τις δημοτικές υποδομές στην περιοχή Τσιρείου «Πρόγραμμα Σχεδία». Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και παρουσιάσεις στο Δημαρχείο Λεμεσού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top