ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήγμα στον ΔΗΣΥ - Στέλεχος στηρίζει Χριστοδουλίδη «με όλες του τις δυνάμεις»

Πλήγμα στον ΔΗΣΥ - Στέλεχος στηρίζει Χριστοδουλίδη «με όλες του τις δυνάμεις»

Τη θέση του από τον Δημοκρατικό Συναγερμό όσον αφορά την επιλογή υποψηφίου για τις Προεδρικές Εκλογές διαχωρίζει ο Χάρης Φωκάς, Πρόεδρος ΔΗΣΥ Βορείου Ελλάδος.

Σε ανάρτησή του εξηγεί γιατί θα στηρίξει Νίκο Χριστοδουλίδη.

Δείτε πιο κάτω την ανάρτηση

Έφτασε η ώρα των προσωπικών αποφάσεων εν όψει των Προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου 2023 στην Κύπρο.
Μετά από 35 χρόνια συνειδητής και αδιάκοπης στήριξης στις επιλογές της παράταξης μου, του Δημοκρατικού Συναγερμού,ως μέλος της Πρωτοπορίας Θεσσαλονίκης και αργότερα του κόμματος, έχει διαμορφωθεί για μένα ένα πρωτόγνωρο πολιτικό τοπίο. Οι αρχές και οι αξίες είναι πάντα εκεί περα και πάνω απο πρόσωπα. Οι βασικοί άξονες της παράταξης όπως η λύση του Κυπριακού με προϋποθέσεις επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού στην πατρώα γη, εφαρμογή των Ευρωπαϊκών αρχών και αξιών στα πλαίσια του κεκτημένου της ΕΕ ,του φιλελευθερισμού και του κράτους δικαίου αποτελούν πάντοτε οδηγό και πυξίδα.
 
Η ανάγκη και η συγκυρία επιτάσσουν όμως να υπερβούμε τα στερεότυπα: Δεν ανήκουμε απλά στην Δύση,ούτε είμαστε απλοί θεατές κυνικών γεωπολιτικών επιδιώξεων αλλά συμμετέχουμε ενεργά,την αλλάζουμε και συνδιαμορφώνουμε το μέλλον. Δεν στεκόμαστε μοιρολατρικά στην "σωστή πλευρά της ιστορίας" αλλά τολμάμε να γράψουμε κομμάτια απο τις νέες σελίδες της, Ελλάδα και Κύπρος μέσα στο κοινό Ευρωπαϊκό μας σπίτι,μαζί με χώρες και λαούς που μοιραζόμαστε κοινό όραμα για το μέλλον.
 
Στην εσωτερική διακυβέρνηση η πρόταξη του κράτους δικαίου δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι βαθιά κοινωνική ανάγκη.Γιατί περα απο τις φραστικές διακυρήξεις η κοινή πεποίθηση είναι πως έχουμε αποτύχει συλλογικά και διαχρονικά. Η έλλειψη ισονομίας και αξιοκρατίας,οι τοξικές και ανούσιες κομματικές αντιπαραθέσεις, οδηγούν τα κόμματα στην εσωστρέφεια και την πολιτική στην απαξίωση.Νοοτροπίες αλαζονείας, πελατειακών σχέσεων και αποκλεισμών να αποτελέσουν παρελθόν! Προσωπικές ατζέντες κομματαρχών και δελφίνων, απομονωμένων απο τους πολίτες και την κοινωνία να τελειώνουν.
 
Ξέρω ότι βάζω τον πήχη πολύ ψηλά. Ίσως με πουν αιθεροβάμων αλλά πιστεύω δεν είμαι μόνος. Η κοινωνία αλλάζει και αυτό είναι εμφανές σε όσους δεν ζουν στον βολικό μικρόκοσμο τους.
 
Τούτη την ώρα η Κύπρος μας χρειάζεται τον καλό καραβοκύρη. Αλλαγή νοοτροπίας, νέες προσεγγίσεις, γνώση, ήθος και εντιμότητα.Μια ήρεμη δύναμη σύνθεσης και συναίνεσης και όχι σύγκρουσης και διάλυσης. Χρειάζεται αυτόν που θα εμπνεύσει και θα ενώσει,που θα αφουγκραστεί τις αγωνίες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων,που θα κοιτάξει στα μάτια τις κοινωνικές ομάδες και θα τους μιλήσει με ειλικρίνεια.Προσβλέπει σε αυτόν που θα μετουσιώσει το όραμα σε πράξεις, που θα ανοίξει πανιά για νέους ορίζοντες.
 
Διαχωρίζω λοιπόν την θέση μου από τις επιλογές της ανώτατης ηγεσίας του κόμματος μου όσον αφορά τις εκλογές.Δεν μηδενίζω την προσφορά και το έργο κανενός.Και σίγουρα δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις φίλων και συναγωνιστών που διαφωνούν. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα πολλοί απο μας θα ξαναβρεθούμε στο ίδιο μετερίζι. Στηρίζω αυτόν που θεωρώ ικανό και άξιο να ηγηθεί μιας νέας πορείας. Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τον επόμενο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top