Συμμετοχή ΥΠΑΜ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Συμμετοχή ΥΠΑΜ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα, 16 Μαΐου 2022, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, για να λάβει μέρος στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου οι Υπουργοί Άμυνας των κρατών μελών θα συζητήσουν, την ισχύουσα κατάσταση και τη μελλοντική πορεία υλοποίησης της Στρατηγικής Πυξίδας.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην αποτελεσματικότητα των αποστολών και των επιχειρήσεων της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, κατά την οποία ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας θα ενημερώσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβούλιο για την τρέχουσα κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

ΠτΔ: «Προτεραιότητα Κυπριακής Προεδρίας η ενίσχυση προσπάθειας για στρατηγική αυτονομία ΕΕ»

Η ενίσχυση της μεγάλης προσπάθειας για επίτευξη της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα της Κυπριακής Προεδρίας, επεσήμανε, αναφερόμενος στην επικείμενη ανάληψη της Προεδρίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις το πρωί της Παρασκευής μετά την ολονύχτια συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE