Συμμετοχή ΥΠΑΜ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Συμμετοχή ΥΠΑΜ στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα, 16 Μαΐου 2022, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, για να λάβει μέρος στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, όπου οι Υπουργοί Άμυνας των κρατών μελών θα συζητήσουν, την ισχύουσα κατάσταση και τη μελλοντική πορεία υλοποίησης της Στρατηγικής Πυξίδας.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην αποτελεσματικότητα των αποστολών και των επιχειρήσεων της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, κατά την οποία ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας θα ενημερώσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Συμβούλιο για την τρέχουσα κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο χρόνος πιέζει: Η προειδοποίηση Ολγκίν και η μάχη για την επόμενη μέρα

Κυπριακό: Ο χρόνος πιέζει: Η προειδοποίηση Ολγκίν και η μάχη για την επόμενη μέρα

Μάχη με τον χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κυπριακό, καθώς οι επόμενοι μήνες θεωρούνται καθοριστικοί για το κατά πόσο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέα κινητικότητα. Με τη θητεία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να πλησιάζει προς το τέλος της, η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στέλνει σαφές μήνυμα προς τις δύο πλευρές: η ευκαιρία υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει και επόμενη.

BEST OF TOTHEMAONLINE