Πληρώθηκαν 560 εκ. ΤΛ στον ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στα κατεχόμενα με λεφτά της Τουρκίας

Πληρώθηκαν 560 εκ. ΤΛ στον ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στα κατεχόμενα με λεφτά της Τουρκίας

Η Τουρκία απέστειλε ποσό 560 εκ ΤΛ στο πλαίσιο των προνοιών του «πρωτοκόλλου οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας για το 2022», που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, χρρήματα που σύμφωνα με τον νέο «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ, καταβλήθηκαν για την κάλυψη των χρεών της τουρκικής εταιρείας AKSA που παράγει ηλεκτρική ενέργεια στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Ουστέλ σύμφωνα με τις οποίες το κονδύλι μεταβιβάστηκε από την Τουρκική Δημοκρατία στο «υπουργείο δημοσιονομικών». Η ροή χρημάτων από την Τουρκία άρχισε, είπε, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται δίπλα τους στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν. Το κονδύλι, πρόσθεσε, θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν στον τομέα του ηλεκτρισμού ρεύματος.

Να σημειωθεί ότι το ψευδοκράτος αγοράζει ηλεκτρικό ρεύμα από τον ελ λόγω τουρκικό ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό που βρίσκεται στο κατεχόμενο χωριό Γαστριά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο ενόψει των επόμενων κινήσεων - Οι επαφές που μπορεί να κρίνουν τις εξελίξεις

Κυπριακό: Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο ενόψει των επόμενων κινήσεων - Οι επαφές που μπορεί να κρίνουν τις εξελίξεις

Οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διπλωματικό επίπεδο και η σύλληψη 53χρονης Λιθουανής κτηματομεσίτριας στη Γαλλία με ευρωπαϊκό ένταλμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών, προκαλούν έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE