Ο Ερτουγρούρογλου επαναλαμβάνει τη θέση περι δύο κρατών σχολιάζοντας δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών

Ο Ερτουγρούρογλου επαναλαμβάνει τη θέση περι δύο κρατών σχολιάζοντας δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών

Η πολιτική με προσανατολισμό δύο κρατών δεν είναι μια στάση που υπόκειται σε αλλαγές, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούρογλου, αναφερόμενος σε δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Ο Κασουλίδης θα πρέπει να καταλάβει καλά ότι η κυπριακή πολιτική μας με προσανατολισμό δύο κρατών, που βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς, δεν είναι μια στάση που υπόκειται σε αλλαγές. Αυτή είναι η πολιτική και η στάση που θα διαμορφώσει το μέλλον του νησιού», σημείωσε.

Ο Ερτουγρούρογλου έκανε λόγο για «ελληνική αναξιοπρέπεια και αλαζονεία».

Είπε ότι είναι «απαράδεκτο» οι Ελληνοκύπριοι «που θεωρούν τους εαυτούς τους, τη λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία, να μιλούν εναντίον της Τουρκίας και να συνεχίζουν να αγνοούν τους Τουρκοκύπριους».

Ενώ υπάρχει η Ελλάδα, συνέχισε, που έκανε κατάχρηση της εγγυήσεως της και πραγματοποίησε πραξικόπημα στο νησί, κατηγορώντας την Τουρκία για κατάχρηση του δικαιώματος της εγγυήτριας.

Υποστήριξε επίσης ότι για άλλη μια φορά «εμφανίζεται η τυπική και συνηθισμένη ελληνική νοοτροπία, που ξεπερνά τα όρια και χαλάει, όπως να θέτει προϋποθέσεις στην Τουρκία για να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου Ισραήλ-Τουρκίας από την Κύπρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Τα καλύτερα έπονται στις σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ

Χριστοδουλίδης: Τα καλύτερα έπονται στις σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ

Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ έχουν φτάσει σε άλλα επίπεδο, τα καλύτερα στις διμερείς σχέσεις έπονται, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.