ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψυχολογική ένεση» η αναστολή safepass - Δύσκολη η εκτίμηση για το μέλλον

«Ψυχολογική ένεση» η αναστολή safepass - Δύσκολη η εκτίμηση για το μέλλον

Θα ανέμενε κανείς ότι με την αναστολή χρήσης safepass την περασμένη Κυριακή στις 15 Μαΐου σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, πλην όσων σχετίζονται με την υγεία, θα υπήρχε μία μαζική έξοδος των πολιτών στα κέντρα αναψυχής.

«Αντίθετα, δεν είδαμε κάτι τέτοιο», είπε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, μιλώντας στο ThemaOnline. «Η Κυριακή δεν είναι βέβαια μια μέρα που μπορούμε να εξάγουμε ξεκάθαρα συμπεράσματα. Θα πρέπει να μελετήσουμε και αυτό το ΠαρασκευοΣαββατοκύριακο που έρχεται. Να σημειώσουμε ότι ένας από τους λόγους που δεν είδαμε διαφορά είναι και η σταδιακή άρση των μέτρων αφού δεν πραγματοποιείται έλεγχος safepass για τους εξωτερικούς χώρους εδώ και λίγο καιρό», πρόσθεσε.

Αυτό που έχει σημασία, όπως είπε, είναι η θετική αλλαγή που φέρνει το μέτρο στη ψυχολογία του κόσμου, ο αέρας ελευθερίας για τους πολίτες και η ανάσα από το άγχος στους επιχειρηματίες.

Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα

Σε αρκετούς χώρους εστίασης και αναψυχής υπάρχουν ακόμη οι σημάνσεις στις εισόδους για έλεγχο safepass ενώ είδαμε πολίτες να παραγγέλουν καφέ από το σημείο εξυπηρέτησης χωρίς μάσκα.

«Θα απευθύνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη μας να αφαιρέσουν τις σημάνσεις που δεν ισχύουν πλέον. Την ίδια ώρα, καλούμε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να φοράνε την προστατευτική μάσκα κατά τη μετακίνησή τους στους εσωτερικούς χώρους», τόνισε ο κ. Λεβέντης.

Εκτιμήσεις και ανησυχίες

«Υπάρχει κάποια ανησυχία για το φθινόπωρο σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών για την πανδημία, παρόλα αυτά αναμένουμε ότι η καλοκαιρινή περίοδος θα κυλήσει ομαλά», είπε ο Φάνος Λεβέντης.

Ενδεχομένως, η γενικευμένη ακρίβεια και η επακόλουθη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, να οδηγήσουν σε αναβολή σχεδίων για καλοκαιρινές διακοπές και να παραμείνουν στο εσωτερικό δίνοντας έτσι ώθηση στην τοπική αγορά. Από την άλλη, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, είναι «εύκολος» ο συνειρμός ότι η συμπεριφορά του καταναλωτή να αλλάξει και να είναι πιο προσεκτικός και επιλεκτικός στις αγορές του.

«Υπάρχει πάντα η αισιοδοξία ότι σε περιόδους κρίσης, ο Κύπριος όσο και να δυσκολεύεται, θα δώσει τα 5 -10 ευρώ που μένουν για τη διασκέδαση και την αναψυχή του», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

22 λιγότερες

22 λιγότερες

Back to top