ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση πρότασης από ΕΔΕΚ για στήριξη εργαζομένων γονιών με κάλυψη εξόδων για φύλαξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Κατάθεση πρότασης από ΕΔΕΚ για στήριξη εργαζομένων γονιών με κάλυψη εξόδων για φύλαξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στήριξη εργαζομένων γονιών, με την άμεση υλοποίηση πρότασης, για κάλυψη των εξόδων σε σχέση με τη φύλαξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, ζητά το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ μέσω πρότασης που κατέθεσε την Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ, Αντρέας Αποστόλου, είπε πως το Κίνημά του έχει καταθέσει πρόταση για άμεση συζήτηση του θέματος για τη στήριξη οικογενειών, με κάλυψη των εξόδων σε σχέση με τη φύλαξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Θεωρούμε πολύ σημαντικό», είπε, «να υπάρχει ένα σχέδιο πρόνοιας, που να στηρίζει τις οικογένειες και γενικότερα τις νεαρές μητέρες, μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας τους και την επιστροφή τους στην εργασία τους, μέχρι τα παιδιά να πάνε προδημοτική».

Σύμφωνα με τον Αντρέα Αποστόλου «είναι με αυτούς τους τρόπους που έμπρακτα το κράτος θα στηρίξει την εναρμόνιση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή», για να σημειώσει πως η  πρόταση της ΕΔΕΚ έχει εγκριθεί ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής Εργασίας.

Πρόσθεσε πως αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και στην παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, αλλά και αρμόδιων Διευθυντών ή Τμηματαρχών άλλων Υπηρεσιών, να δουν τους προγραμματισμούς της κυβέρνησης, για το πότε θα εφαρμόσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο όπως διευκρίνισε, εφαρμόζεται στις πλείστες ευρωπαϊκές χώρες.         

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top