ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά στα πυρά για το ΓεΣΥ ο Σιζόπουλος – «Αβάσιμα τα επιχειρήματα τους…»  

Απαντά στα πυρά για το ΓεΣΥ ο Σιζόπουλος – «Αβάσιμα τα επιχειρήματα τους…»   

Απαντά στις κατηγορίες περί προσωπικού οφέλους ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος σχετικά με την πρόταση νόμου που πάει αύριο στη Βουλή και αφορά τους ιατρούς εκτός ΓεΣΥ και τη δυνατότητα τους να συνταγογραφούν φάρμακα εντός ΓεΣΥ.

«Μετά τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση για να καλύψει το κενό. Είναι κάτι που συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες που έχουν Εθνικό σύστημα Υγείας», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Σιζόπουλος στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση»

«Ο βασικός στόχος είναι πως μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς, οι οποίοι σήμερα ταλαιπωρούνται και κυρίως αυτοί που έρχονται από χαμηλά εισοδηματικά στρώματα των πολιτών και αφενός λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν ήθελαν να αντικαταστήσουν τον προσωπικό τους γιατρό όταν αυτός δεν εντάχθηκε στο ΓεΣΥ. Αφετέρου σε πολλές ειδικότητες ο χρόνος για να κλείσουν ραντεβού σε ειδικό γιατρό μπορεί να φτάσει και μέχρι τους 6 μήνες», τόνισε.

«Αυτοί οι άνθρωποι ή θα πρέπει να αναμένουν και να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ή θα καταφύγουν σε κάποιο γιατρό να τους εξυπηρετήσει που ενδεχομένως να είναι εκτός ΓεΣΥ. Τα άτομα αυτά δεν είναι εύκολο να καλύψουν όλες αυτές τις οικονομικές ανάγκες είτε αυτά λέγονται φάρμακα είτε εργαστηριακές εξετάσεις», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τις αιχμές προς το πρόσωπο του, επισήμανε ότι «Το ξεκαθάρισα πολλές φορές ότι δεν το κάνω για προσωπικό μου όφελος. Αυτά όλα είναι δικαιολογίες για να μπορέσουν να στηρίξουν τα αβάσιμα επιχειρήματα τα οποία προβάλλουν. Είναι η εύκολη λύση»

Ερωτηθείς στο τι είναι αυτό που τον κρατά εκτός ΓεΣΥ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, είπε πως λόγω των κομματικών του υποθέσεων, οι ώρες με τις οποίες ασχολείται με το ιατρείο είναι ελάχιστες.

«Είναι 15-18 ώρες την εβδομάδα. Υπάρχει εβδομάδα που μπορεί να μην είμαι καν στο ιατρείο. Δεν μπορώ να αναλαμβάνω ευθύνες έναντι ασθενών και να μην μπορώ ιατρικά να τις καλύψω», εξήγησε.

«Τα περιστατικά του ΓεΣΥ είναι άλλα τα περιστατικά τα δικά μου είναι αλλά για αυτό δεν έχει καμία σύγκρουση συμφερόντων, όπως ασκώ την ιατρική σήμερα στις ελάχιστες ώρες σε σχέση με τις υπηρεσίες του ΓεΣΥ. Ποια είναι η φιλοσοφία του ΓεΣΥ; Ελεύθερη επιλογή γιατρών και νοσηλευτηρίων, την έχουμε αυτή; Όχι, αναγκαστικά πρέπει να πάνε εκεί που υπάρχει», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top