ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

139 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις - Κατακρατήθηκαν 15 μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο

139 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις - Κατακρατήθηκαν 15 μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο

Συνολικά 139 καταγγελίες έγιναν την Τρίτη, στο πλαίσιο ελέγχων από μέλη του Ουλαμού Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Λεμεσού, ενώ σε μια περίπτωση, 14χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί με συνοδηγό συνομήλικο του και συνεπιβάτιδα τη μητέρα του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεκαπέντε πρόσωπα που οδηγούσαν οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων. Άλλες δύο καταγγελίες έγιναν για οδήγηση οχήματος από δύο πρόσωπα, η άδεια οδήγησης των οποίων είχε λήξει.

Για σκοπούς διερεύνησης υποθέσεων διάπραξης παραβάσεων τροχαίας, καθώς και παράνομων μηχανικών μετατροπών, κατακρατήθηκαν 15 μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο, ενώ διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν συνολικά 139 παραβάσεις τροχαίας.

Ένα από τα 15 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης ήταν ανήλικος 14 ετών, οποίος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης να οδηγά με συνοδηγό συνομήλικο του, ενώ συνεπιβάτιδα ήταν η μητέρα του 14χρονου οδηγού. Οι τρεις τους οδηγήθηκαν στα γραφεία του Τμήματος Τροχαίας για διερεύνηση της υπόθεσης παραβάσεων τροχαίας, με την μητέρα του 14χρονου επίσης να αντιμετωπίζει κατηγορίες παραβάσεων τροχαίας, αφού επέτρεψε στον ανήλικο να οδηγεί το όχημα χωρίς αυτός να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης.

Εξάλλου, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, 17χρονος εντοπίστηκε να οδηγεί μοτοποδήλατο στην περιοχή Αγίου Νικολάου και στη θέα των αστυνομικών ο νεαρός εγκατέλειψε το μοτοποδήλατο, εντός του οποίου ανευρέθηκε νάιλον σακουλάκι με ποσότητα κάνναβης βάρους 16 γραμμαρίων. Ο 17χρονος και ο πατέρας του κλήθηκαν και μετέβησαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λεμεσού, ενώ στη συνέχεια αποδεσμεύτηκαν.

Επιπρόσθετα, 51 καταγγελίες έγιναν για παράβαση του ορίου ταχύτητας, τέσσερις καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και έξι καταγγελίες για οδήγηση οχημάτων που δεν έφεραν σιγαστήρα στο σύστημα εξάτμισης. Έγιναν άλλες 15 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας, όπως οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς προστατευτικό κράνος, μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και παραβάσεις σημάτων τροχαίας.

Η χθεσινή ευρείας κλίμακας επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, καθώς και για αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας και οχληρίας που προκαλείται με οχήματα που έχουν υποστεί μετατροπές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top