ΔΙΕΘΝΗ

Υπόθεση Φλόιντ: Παραδέχθηκε την ενοχή του για τη δολοφονία ο πρώην αστυνομικός Τόμας Λέιν

Υπόθεση Φλόιντ: Παραδέχθηκε την ενοχή του για τη δολοφονία ο πρώην αστυνομικός Τόμας Λέιν

Ανέλαβε τη ευθύνη για τον ρόλο του στο θάνατο του Φλόιντ - Οι συνολικά τέσσερις πρώην αξιωματικοί κατηγορούνται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, με το έναν να έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση άνω των 22 ετών.


Ο πρώην αστυνομικός της Μινεάπολης Τόμας Λέιν ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού που σχετίζεται με τον ρόλο του στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο του 2020, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον.

«Είμαι ικανοποιημένος που ο Τόμας Λέιν ανέλαβε την ευθύνη για τον ρόλο του στο θάνατο του Φλόιντ», δήλωσε ο Έλισον. «Η παραδοχή του ότι έκανε κάτι λάθος είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επούλωση των πληγών της οικογένειας Φλόιντ, της κοινότητάς μας και του έθνους. Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή σε αυτήν την υπόθεση και μια απαραίτητη λύση στην πορεία μας προς δικαιοσύνη».

Οι Τόμας Λέιν, Του Θάο και Αλεξάντερ Κουένγκ αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνέργεια σε ανθρωποκτονία για τις πράξεις τους -ή τις παραλείψεις τους-, καθώς ο συνάδελφός τους Ντέρεκ Σόβιν πίεσε το γόνατό του στο λαιμό και την πλάτη του Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος ήταν δεμένος με χειροπέδες και ξαπλωμένος στο έδαφος για πάνω από εννέα λεπτά.

 

Κατά τη σύλληψη, ο Λέιν κρατούσε τα πόδια του Φλόιντ, ο Κουένγκ τον κορμό και ο Θάο στάθηκε κοντά και κράτησε σε απόσταση τους αναστατωμένους περαστικούς. Το τρομακτικό βίντεο που τράβηξε μια έφηβη κατέγραψε τον Φλόιντ να τους παρακαλεί απεγνωσμένα να τον αφήσουν να αναπνεύσει, οδηγώντας σε ένα διεθνές κίνημα διαμαρτυρίας ενάντια στον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία αντιμετωπίζει τους αφροαμερικανούς πολίτες. Οι Λέιν, ο Θου και ο Κουένγκ είχαν δηλώσει αθώοι για τις κατηγορίες και απέρριψαν μια συμφωνία με τους εισαγγελείς τον περασμένο μήνα, όπως ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα. Οι Θάο και Κουένγκ αναμένεται να δικαστούν από την πολιτεία τον επόμενο μήνα. Οι τρεις πρώην αξιωματικοί έχουν ήδη καταδικαστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο τον Φεβρουάριο για παραβίαση των αστικών δικαιωμάτων του Φλόιντ. Σε εκείνη τη δίκη, ο Λέιν κατέθεσε ότι ζήτησε δύο φορές από τον Σόβιν να αλλάξει θέση στον Φλόιντ ενώ βρισκόταν με χειροπέδες και στο έδαφος, αλλά και τις δύο φορές εκείνος αρνήθηκε. Ο Σόβιν καταδικάστηκε πέρυσι στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για τη δολοφονία του Φλόιντ σε περισσότερα από 22 χρόνια φυλάκισης. Ως μέρος μιας συμφωνίας ο πρώην αστυνομικός ομολόγησε την ενοχή του τον Δεκέμβριο για τις κατηγορίες καταπάτησης των αστικών δικαιωμάτων του Φλόιντ. Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top