ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΚΑΛΑ: Στήριξη στα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων, αλλά όχι στις πράξεις τους

ΣΥΚΑΛΑ: Στήριξη στα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων, αλλά όχι στις πράξεις τους

Στήριξη στα αιτήματα των αιγοπροβατοτρόφων, αλλά όχι στις πράξεις τους, εκφράζει ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) με ανακοίνωσή του μετά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι αιγοπροβατοτρόφοι στη Λευκωσία και έξω από το Προεδρικό Μέγαρο την περασμένη Τετάρτη.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι συμπαρατάσσεται με τα αιτήματα αυτών των πληγεισών ομάδων, χωρίς κατ´ ανάγκη να συμφωνεί με τις πράξεις ανάμματος φωτιάς ή χύσιμο γάλακτος, «ειδικά σε μια περίοδο που υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία αγαθά για την επιβίωσή τους», όπως επισημαίνει.

«Ο δικός μας σύνδεσμος είχε προβεί κατά καιρούς σε εκδηλώσεις στο Προεδρικό, στη Βουλή, στο Υπουργείο Οικονομικών, χωρίς επιθετικότητα και προκλήσεις, παρόλο που πλείστοι από εμάς είδαν τις οικονομίες ζωής να «εξαφανίζονται», προσθέτει ο Σύνδεσμος.

Αναφέρει, ακόμα, ότι εννέα χρόνια μετά το κούρεμα των αποταμιεύσεων με απόφαση της Πολιτείας, τα μέλη του ΣΥΚΑΛΑ δεν έχουν εισπράξει τίποτα «παρόλες τις υποσχέσεις και παραδοχές για το άδικο και το ετεροβαρές των αποφάσεων του 2013, και παρ´ όλη την αναγνώριση για αποκατάσταση».

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΚΑΛΑ καταλήγει απευθύνοντας ερώτημα προς την κυβέρνηση, αν «χρειάζεται και εμείς να γίνουμε επιθετικοί για να ακουστούμε επιτέλους;». Κλείνει, δε, με την ελπίδα να λάβει απάντηση «και να μην είναι ακόμα «μια φωνή βοώντος εν τη ερήμω», όπως λέει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top