ΔΙΕΘΝΗ

ΛΟΝΔΙΝΟ: Χωρίς επαρκή προετοιμασία θα μεταφερθούν από τη Μαριούπολη στις μάχες του Ντονμπάς οι Ρώσοι στρατιώτες

ΛΟΝΔΙΝΟ: Χωρίς επαρκή προετοιμασία θα μεταφερθούν από τη Μαριούπολη στις μάχες του Ντονμπάς οι Ρώσοι στρατιώτες

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας σημειώνει πως αφού οι Ρώσοι ασφαλίσουν τον έλεγχο της Μαριούπολης, πιθανότατα θα μεταφέρουν τις δυνάμεις τους από εκεί ώστε να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις στο Ντονμπάς.

Η αναφορά γίνεται με αφορμή την παράδοση «έως και 1.700 Ουκρανών στρατιωτών που βρίσκονταν στη χαλυβουργική μονάδα του Azovstal», αν και «ένας άγνωστος αριθμός ουκρανικών δυνάμεων παραμένει εντός του εργοστασίου».

Το Υπουργείο τονίζει πως η σθεναρή ουκρανική αντίσταση στη Μαριούπολη από την αρχή του πολέμου σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή πρέπει να επανεξοπλιστούν και να επιδιορθώσουν ζημιές πριν να είναι σε θέση να αναπτυχθούν ξανά αλλού, με αποτελεσματικό τρόπο. Όπως σημειώνει η ενημέρωση από το Υπουργείο, «αυτή μπορεί να είναι μία μακριά διαδικασία όταν γίνεται σχολαστικά».

Παρόλα αυτά, επισημαίνει το βρετανικό Υπουργείο, «οι Ρώσοι διοικητές τελούν υπό πίεση να πετύχουν επιχειρησιακούς στόχους, που θα μπορούν να επιδείξουν». Αυτό οδηγεί το Λονδίνο στην εκτίμηση πως «η Ρωσία μάλλον θα αναδιανείμει τις δυνάμεις της γρήγορα χωρίς επαρκή προετοιμασία, κάτι που διακινδυνεύει περαιτέρω φθορά των δυνάμεων αυτών».

Πηγη: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top