ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη με Σαρλ Μισέλ και αρχηγούς κρατών - μελών της ΕΕ θα έχει την Δευτέρα ο Πρόεδρος

Τηλεδιάσκεψη με Σαρλ Μισέλ και αρχηγούς κρατών - μελών της ΕΕ θα έχει την Δευτέρα ο Πρόεδρος

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και αρχηγούς κρατών - μελών της ΕΕ θα έχει την Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Ανδρέα Ιωσήφ, Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ. Ο Πρόεδρος την ερχόμενη βδομάδα θα έχει γεμάτο πρόγραμμα με συναντήσεις και συσκέψεις.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 23/5 στις 18:00 το απόγευμα θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη με τον κ. Μισέλ κατά την οποία θα γίνει προεργασία ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 30 και 31 Μαΐου. 

Στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν καίρια ζητήματα, όπως το Ουκρανικό, η παγκόσμια ενεργειακή κρίση στη βάση και του πρόσφατου πακέτου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής RePowerEU, η Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια και η επισιτιστική ασφάλεια στην Ε.Ε υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία.

Την Τετάρτη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΕΒ και θα αναφερθεί στην πορεία της κυπριακής οικονομίας και στις προοπτικές της για το μέλλον.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρμόδιους Υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για τον τομέα της υγείας.

Όπως αναφέρει ο κ. Ιωσήφ, στη σύσκεψη θα γίνει ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος από το 2013 στον πυλώνα πολιτικής «Υγεία για όλους». Ταυτόχρονα θα συζητηθούν οι μελλοντικές δράσεις που έχουν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση. Στo Σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο» στον τομέα της υγείας περιλαμβάνονται 3 μεταρρυθμίσεις και 7 επενδύσεις, συνολικού χρηματοδοτικού κονδυλίου ύψους 74,1 εκατ. Ευρώ.  Στόχος, σημειώνει, «είναι η δημιουργία ενός ανθεκτικού και αποτελεσματικού σχεδίου υγείας το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα καθολικής πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη στην Κύπρο».

Την ίδια μέρα στις 11:30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ Margareta Cederfelt. Στις 20:00 το βράδυ θα παρευρεθεί στην εκδήλωση της Οργάνωσης Νέων Επιστημών του ΔΗΣΥ και θα απονείμει το βραβείο της χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης».

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τα επιπρόσθετα μέτρα της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις 19:00 το απόγευμα θα τελέσει στη Λεμεσό τα αποκαλυπτήρια της προτομής του γιατρού Αμερίκου Αργυρίου.

Το Σάββατο στις 10:30 το πρωί θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια του μνημείου αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής το οποίο ανεγέρθηκε στο πάρκο αγνοουμένων του Δήμου Λεμεσού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top