Ρωσικό Υπ. Αμυνας: Πυραυλική επίθεση από Ρωσία κατέστρεψε φορτίο με όπλα από Δύση για την Ουκρανία

Ρωσικό Υπ. Αμυνας: Πυραυλική επίθεση από Ρωσία κατέστρεψε φορτίο με όπλα από Δύση για την Ουκρανία

Τo ρωσικό Υπουργείο Αμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια μεγάλη παρτίδα όπλων που είχε στείλει η Δύση στην Ουκρανία, στην περιφέρεια Ζιτομίρ, δυτικά του Κιέβου.

Το Υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Telegram αναφέρει ότι «πύραυλοι Kalibr υψηλής ακριβείας και μεγάλου βεληνεκούς, που εκτοξεύθηκαν από θαλάσσης, κατέστρεψαν μια μεγάλη παρτίδα όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μαλίν, στην περειφέρεια Ζιτομίρ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα όπλα αυτά προορίζονταν για τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή του Ντονμπάς, στα ανατολικά, όπου έχουν επικεντρωθεί οι συγκρούσεις.

Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters, τα οποία ωστόσο δεν ήταν σε θέση να την επιβεβαιώσουν από ανεξάρτητη πηγή.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE