Καφές: Πόσα φλιτζάνια ανεβάζουν τη χοληστερόλη

Καφές: Πόσα φλιτζάνια ανεβάζουν τη χοληστερόλη

Η υπέρμετρη κατανάλωση καφέ, πάνω από έξι ποτήρια την ημέρα, συσχετίζεται με την αύξηση των λιπιδίων στο αίμα σύμφωνα με προηγούμενα ερευνητικά ευρήματα και τα νεότερα στοιχεία φαίνεται πως συγκλίνουν σε δύο καθοριστικούς παράγοντες που επηρεάζουν αυξητικά τη χοληστερόλη: το φύλο και η μέθοδος παρασκευής του καφέ.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Open Heart, οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν πώς επηρεάζει ο εσπρέσο τα επίπεδα της χοληστερόλης, συγκρίνοντάς τον με άλλους τρόπους παρασκευής και είδη καφέ, σε περίπου 20 χιλιάδες συμμετέχοντες με μέση ηλικία τα 56 έτη. Αν και οι φυσικές ουσίες του καφέ, όπως η καφεστόλη και καβεόλη, συνδέονται με την αύξηση της χοληστερόλης, ο τρόπος που επηρεάζει η μέθοδος παρασκευής του δεν ήταν ξεκάθαρος.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE