Ευλογιά των πιθήκων: Σκέψεις για καραντίνα 21 ημερών και στην Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Σκέψεις για καραντίνα 21 ημερών και στην Ελλάδα

Η ευλογιά των πιθήκων έχει κάνει την εμφάνιση της και στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και στην Ελλάδα, όπου ήδη εξετάζεται ένα ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο ΕΟΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει καραντίνα 21 ημερών για τους ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων, καθώς ο χρόνος επώασης του ιού μπορεί να φτάσει μέχρι και τις τρεις εβδομάδες.

Να σημειωθεί ότι το Βέλγιο έγινε η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε καραντίνα για τα κρούσματα του ιού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE