Άγνωστοι επιτέθηκαν σε περιπολικό του ΟΗΕ και προκάλεσαν ζημιές - Τράπηκαν σε φυγή

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε περιπολικό του ΟΗΕ και προκάλεσαν ζημιές - Τράπηκαν σε φυγή

Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) καταδικάζει την επίθεση από αγνώστους δράστες εναντίον περιπολικού οχήματος του ΟΗΕ το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου.

Ανακοίνωση από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ εντός της ουδέτερης ζώνης, περίπου τρία χιλιόμετρα ανατολικά από το Γέρι και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με όχημα με νότια κατεύθυνση.

Ενα όχημα περιπολίας του ΟΗΕ υπέστη ζημιές αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν ειρηνευτές, αναφέρει.

"Εσκεμμένες επιθέσεις που έχουν ως στόχο ειρηνευτές συνιστούν σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ χαιρετίζει την ενδελεχή έρευνα που διεξάγεται από τις τοπικές αρχές και τις καλεί να οδηγήσουν γρήγορα τους δράστες στη δικαιοσύνη", τονίζει.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ σημειώνει ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση και έχει εντείνει τις περιπολίες από τις ειρηνευτικές δυνάμεις στην περιοχή για να διασφαλίσει τη διατήρηση της ηρεμίας και της σταθερότητας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE