ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκαίνια νέων εστιατορίων και αίθουσας ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

Εγκαίνια νέων εστιατορίων και αίθουσας ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

Τα εγκαίνια των νέων εστιατορίων και της αίθουσας ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα τέλεσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης.

Οι νέες εγκαταστάσεις βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των σπουδαστών σε μια ιστορική σχολή που προσφέρει αδιάλειπτα στην εκπαίδευση μεγάλου αριθμού Ελληνοκύπριων για να στελεχώνουν και να ικανοποιούν τις ανάγκες της Εθνικής Φρουράς σε προσωπικό.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγιου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του περιφερειάρχη Θεσαλλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού και άλλων επίσημων προσκεκλημένων.

Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στα εγκαίνια των νέων Εστιατορίων και της Αίθουσας Ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ελλάδας

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρίσταμαι στη σημερινή εκδήλωση εγκαινίων των νέων εστιατορίων και της αίθουσας ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, έργο που αποτελεί προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ελλάδα, μια πράξη με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Ως Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, νοιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμβάλαμε στην υλοποίηση του έργου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσουμε την αμέριστη ευγνωμοσύνη του Κυπριακού Ελληνισμού προς την Ελλάδα, το μόνιμο και ανιδιοτελή συμπαραστάτη σε κάθε αγώνα μας.

Παρά την οικονομική στενότητα που διανύουμε την τελευταία δεκαετία με τις διαδοχικές κρίσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να εκπαιδεύει μεγάλο αριθμό Ελληνοκυπρίων σπουδαστών σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές ικανοποιώντας τις υπηρεσιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς και προς τούτο θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Σπουδάστριες και σπουδαστές,

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών υπήρξε διαχρονικά, φυτώριο διάπλασης άριστων μαχητών σφυρηλατημένων στα ιδανικά του Ελληνισμού, πιστών στο καθήκον με περίσσεια αξιοπρέπεια και τιμή. Παράλληλα στη σχολή σας αποκτάτε την απαραίτητη ακαδημαϊκή και στρατιωτική μόρφωση ώστε να ανταποκριθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι σας οπλίζει με κουράγιο, ενδυναμώνει την πίστη σας και σας καθιστά ικανούς μαχητές για να υπερασπιστείτε την ελευθερία και τη δημοκρατία της πατρίδας όπως έπραξαν οι προγενέστεροί σας κάνοντας πράξη το ρητό του Πλάτωνα που κοσμεί το έμβλημα της Σχολής ότι «μητρός τε καὶ πατρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων τιμιώτερον ἐστίν η πατρὶς καὶ σεμνότερον καὶ ἁγιώτερον».

Ως απόφοιτοι υπαξιωματικοί θα αποτελείτε τους μικρούς ηγήτορες που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, θα στελεχώνουν τις μονάδες εκστρατείας και τα φυλάκια της προκεχωρημένης γραμμής αποτελώντας τους ανθρώπους που υπό την άμεση επίβλεψή σας θα μετουσιώνονται οι διαταγές σε έργα.

Κυρίες και κύριοι,

Στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία η Τουρκία προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ειρηνοποιός και διαμεσολαβητής για επίτευξη λύσης. Με την επιτήδεια ουδετερότητά της και τη στάση της στις αιτήσεις ένταξης της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ απέδειξε ότι απώτερος της σκοπός είναι να εξυπηρετήσει τις αναθεωρητικές της βλέψεις κυρίως στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με το γνωστό εκβιαστικό της τρόπο.

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την προκλητική της συμπεριφορά και τις μονομερείς ενέργειες της στις θαλάσσιες ζώνες Ελλάδας και Κύπρου, τη συνεχή παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας, την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου με τη διοχέτευση μεγάλου αριθμού μεταναστών και τις παράνομες ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου.

Ως Έλληνες δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, να εκσυχρονίζουμε και να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν κάθε εχθρική ενέργεια και να προασπίσουν την εδαφική μας ακεραιότητα λειτουργώντας πάντα ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.

Είμαστε ταυτόχρονα υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για επανένωση του νησιού μας, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της ΕΕ. Επιβάλλεται η επίδειξη καλής θέλησης για επανέναρξη του διαλόγου και η δέσμη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που προτείνουμε, σκοπό έχει να υποβοηθήσει την προσπάθεια αυτή.

Θα ήθελα για ακόμα μια φορά να μεταφέρω τις εγκάρδιες ευχαριστίες της κυπριακής πολιτείας στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό για την αδερφική συμπαράσταση και τη διαρκή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top