Διακινητές μεταναστών: Οργανωμένο το έγκλημα – Τα δρομολόγια που ακολουθούν - Δείτε βίντεο

Διακινητές μεταναστών: Οργανωμένο το έγκλημα – Τα δρομολόγια που ακολουθούν - Δείτε βίντεο

Συγκεκριμένα και οργανωμένα είναι τα δρομολόγια που ακολουθούν οι διακινητές μεταναστών για να φθάσουν στην Κύπρο.

Ο ΑΝΤ1 αποκάλυψε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων τα πρώτα ντοκουμέντα αφορούν σε χάρτες τους οποίους έχουν ενώπιον τους οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο πρώτος χάρτης δείχνει τις διαδρομές που χρησιμοποιούν οι διακινητές, οι οποίοι ξεκινούν από τη Συρία και το Λίβανο και επιλέγουν τη διαδρομή του Κάβο Γκρέκο, ενώ οι διακινητές που ξεκινούν από την Τουρκία, φτάνουν στα κατεχόμενα και ακολούθως διοχετεύουν με τα πόδια ή μέσα από διάφορα νεκρά σημεία στην Πράσινη Γραμμή μετανάστες, προς τις ελεγχόμενες από τη δημοκρατία περιοχές.

Στον δεύτερο χάρτη καταγράφονται επίσης τα τέσσερα βασικά δρομολόγια από Αντάλια, Άδανα, Συρία και Λίβανο.


«Ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο»

Τραγικές οι εικόνες από τα σαπιοκάραβα που χρησιμοποιούν, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν άντεξαν τον μεγάλο αριθμό επιβατών και ως αποτέλεσμα ανατράπηκαν θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και μικρά παιδιά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, καθώς και οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και της συνάντησης των «27» με περιφερειακούς ηγέτες στην Κύπρο στις 23 και 24 Απριλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

BEST OF TOTHEMAONLINE