Διακινητές μεταναστών: Οργανωμένο το έγκλημα – Τα δρομολόγια που ακολουθούν - Δείτε βίντεο
23.05.2022 - 22:54
Συγκεκριμένα και οργανωμένα είναι τα δρομολόγια που ακολουθούν οι διακινητές μεταναστών για να φθάσουν στην Κύπρο.
Ο ΑΝΤ1 αποκάλυψε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων τα πρώτα ντοκουμέντα αφορούν σε χάρτες τους οποίους έχουν ενώπιον τους οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο πρώτος χάρτης δείχνει τις διαδρομές που χρησιμοποιούν οι διακινητές, οι οποίοι ξεκινούν από τη Συρία και το Λίβανο και επιλέγουν τη διαδρομή του Κάβο Γκρέκο, ενώ οι διακινητές που ξεκινούν από την Τουρκία, φτάνουν στα κατεχόμενα και ακολούθως διοχετεύουν με τα πόδια ή μέσα από διάφορα νεκρά σημεία στην Πράσινη Γραμμή μετανάστες, προς τις ελεγχόμενες από τη δημοκρατία περιοχές.
Στον δεύτερο χάρτη καταγράφονται επίσης τα τέσσερα βασικά δρομολόγια από Αντάλια, Άδανα, Συρία και Λίβανο.
«Ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο»
Τραγικές οι εικόνες από τα σαπιοκάραβα που χρησιμοποιούν, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν άντεξαν τον μεγάλο αριθμό επιβατών και ως αποτέλεσμα ανατράπηκαν θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και μικρά παιδιά.
Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.