ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αβέρωφ - Stewart: Τα είπαν για Κυπριακό και ενδεχόμενους κινδύνους

Συνάντηση Αβέρωφ - Stewart: Τα είπαν για Κυπριακό και ενδεχόμενους κινδύνους

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε σήμερα συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, κ. Colin Stewart, στα γραφεία του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την υφιστάμενη κατάσταση στο Κυπριακό και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ασφάλεια και ευημερία όλων των Κυπρίων η συνέχιση του σημερινού απαράδεκτου status quo, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανέναρξη του διαλόγου, συμπεριλαμβανομένων και των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο κ. Νεοφύτου έθεσε στον κ. Stewart και το θέμα της συνέχισης των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και των κατοχικών αρχών στην περιοχή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις τουρκικές ενέργειες ενώ η θέση του οργανισμού για επιστροφή της Αμμοχώστου παραμένει αμετάβλητη σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top