Ίσες αποστάσεις από Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ελλάδα και Τουρκία να επιλύουν τις διαφορές τους με διπλωματικό τρόπο

Ίσες αποστάσεις από Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ελλάδα και Τουρκία να επιλύουν τις διαφορές τους με διπλωματικό τρόπο

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ περιλαμβανομένων Ελλάδας και Τουρκίας να εργάζονται από κοινού για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, να επιλύουν τις διάφορες τους με διπλωματικό τρόπο και να αποφεύγουν την ρητορική που αυξάνει περαιτέρω την ένταση», απάντησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν ρωτήθηκε πώς σχολιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν και τι θα κάνουν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον είπε πως «η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος εταίρος και ένας βασικός νατοϊκός σύμμαχος, και η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος».

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι τέτοιες κινήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τα λόγια αυτά έρχονται λίγο μετά τις εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» 20 μιλίων κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας του με τη Συρία.

«Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει την Κοινή Δήλωση του Οκτωβρίου 2019, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των επιθετικών επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, εξελίσσεται η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής-η πρώτη πράξη μετά τις βουλευτικές εκλογές- καθώς κανένα από τα βασικά πολιτικά στρατόπεδα δεν φαίνεται να διαθέτει από μόνο του, την απαιτούμενη πλειοψηφία των 29 ψήφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE