ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου για τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

Ενίσχυση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασύλου για τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών

Επαναβεβαιώνοντας την άριστη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EUAA), και κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Εσωτερικών για παροχή πρόσθετης υποστήριξης, λόγω των αυξημένων ροών Ουκρανών προσφύγων, υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή το αναθεωρημένο Σχέδιο Στήριξης 2022 – 2024.

Η υπογραφή έγινε στην παρουσία του Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο στην Κύπρο κ. Francesco Torcoli.

Το αναθεωρημένο Σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παραχώρηση πρόσθετου προσωπικού από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για τη διαχείριση και εξέταση των αιτήσεων παραχώρησης προσωρινής προστασίας σε Ουκρανούς πρόσφυγες, καθώς επίσης και πρόσθετου εξοπλισμού για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Ασύλου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο και στην Εκτελεστική της Διευθύντρια κα. Nina Gregory για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Κύπρου, αλλά και για τη μέχρι σήμερα πολύτιμη υποστήριξη για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Επεισοδιακή σύλληψη: Τον τσάκωσαν με πλαστή ταυτότητα, μαχαίρι και διαρρηκτικά εργαλεία - Επιτέθηκε σε αστυνομικό

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top