ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εκτοξεύει πυρά» ο Σιζόπουλος για ΓεΣΥ – «Αρκετές πρόνοιες εφαρμόζονται κατά παράβαση νομοθεσίας»  

«Εκτοξεύει πυρά» ο Σιζόπουλος για ΓεΣΥ – «Αρκετές πρόνοιες εφαρμόζονται κατά παράβαση νομοθεσίας»   

Επιστρέφει τα πυρά για το ΓεΣΥ για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος κάνοντας  λόγο για πρόνοιες που εφαρμόζονται κατά παράβαση νομοθεσίας.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

Υπάρχει παραβίαση της νομοθεσίας αφού έχει επιβεβαιωθεί ότι προάγεται το πολυασφαλιστικό σύστημα

Μέσα από την συζήτηση που έγινε σήμερα για ακόμα μια φορά έχει επιβεβαιωθεί ότι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζεται η νομοθεσία για το ΓεΣΥ όπως έχει ψηφιστεί από την Βουλή, παραβιάζει την βασική φιλοσοφία του όσον αφορά την ελεύθερη επιλογή Ιατρού και νοσηλευτηρίου από την πλευρά του ασθενή.

Επίσης κατά παράβαση της υφιστάμενης νομοθεσίας έχει επιβεβαιωθεί ότι προάγει το πολυασφαλιστικό σύστημα σε βάρος του μονοασφαλιστικού που έχει ψηφιστεί. Δίνει την δυνατότητα σε ιατρούς οι οποίοι είναι εκτός του ΓεΣΥ να προωθούν ιατρικές πράξεις εντός του ΓεΣΥ και να πληρώνονται από τον ΟΑΥ.

Επίσης δίνει την δυνατότητα σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια να είναι και εντός και εκτός του ΓεΣΥ την ώρα που η  νομοθεσία είναι ξεκάθαρη, ότι ένα νοσηλευτήριο μπορεί να είναι είτε συνολικά εντός είτε συνολικά εκτός του ΓεΣΥ.

Επίσης το γεγονός ότι ο ΟΑΥ αμείβει ιατρούς εκτός του ΓεΣΥ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, και είναι πιστεύω θέμα προς διερεύνηση, και ιατροί οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ιατρών Κύπρου, είναι ιατροί από το εξωτερικό οι οποίοι προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες και πληρώνονται.

Δυστυχώς πρέπει να τονίσουμε ότι παρά την επιβεβαίωση από όλα τα παραπάνω που έχουν αναφερθεί και επίσης και με την γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας ότι αρκετές πρόνοιες εφαρμόζονται κατά παράβαση νομοθεσίας όσο και με τις εκθέσεις της Εκλεκτικής Υπηρεσίας δεν έχουν ακόμα ληφθεί τα άμεσα και αναγκαία μέτρα για τερματισμό αυτής της παρανομίας.

Και αντιλαμβάνεστε ότι η συστηματική παραβίαση της νομοθεσίας αποτελεί αδίκημα. Και κάποιοι τελικά θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επίσης με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τη λειτουργία εφημερευόντων ιατρείων τα οποία θα στελεχώνονται από προσωπικούς γιατρούς,  η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Ότι ο προσωπικός γιατρός οφείλει να έχει αντικαταστάτη σε περίπτωση που ο ίδιος βρίσκεται σε άδεια ή ενδεχομένως οπουδήποτε αλλού. Και εδώ ενδεχομένως να υπάρχει ακόμα μία παραβίαση της νομοθεσίας.

Διερωτόμαστε ποιους θα  εξυπηρετήσει και γιατί θα πρέπει να εφαρμοστεί από τη στιγμή που για τα  επείγοντα περιστατικά εκτός των ωρών εργασίας ενός προσωπικού γιατρού θα μπορούσαν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες τα τμήματα των πρώτων βοηθειών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων  και των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Υπάρχει κίνδυνος για ακόμα μεγαλύτερη οικονομική εκτροπή και ακόμα μεγαλύτερη παραβίαση του σφαιρικού προϋπολογισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον φορολογούμενο πολίτη.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top