ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Η Μόσχα θα συμβάλει στην επίλυση της επισιτιστικής κρίσης αν αρθούν οι κυρώσεις

Πούτιν: Η Μόσχα θα συμβάλει στην επίλυση της επισιτιστικής κρίσης αν αρθούν οι κυρώσεις

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης, με την προϋπόθεση ότι η Δύση θα άρει κυρώσεις, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εξάγει σιτηρά και λιπάσματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση. Είπε επίσης στον Ντράγκι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει την αδιάλειπτη παροχή φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, «η συνομιλία επικεντρώθηκε στις εξελίξεις της κατάστασης στην Ουκρανία και στις προσπάθειες οι οποίες καταβάλλονται για να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, σε ό,τι αφορά την επισιτιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη και τις σοβαρές επιπτώσεις της, στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Ο Ρώσος Υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, παράλληλα, απέρριψε το ιταλικό σχέδιο ειρήνευσης για την Ουκρανία. «Οι σοβαροί πολιτικοί, οι οποίοι θέλουν να πετύχουν αποτελέσματα και δεν ενδιαφέρονται μόνον για την αυτοπροβολή στους ψηφοφόρους τους, δεν μπορούν να προτείνουν τέτοιου είδους πράγματα», δήλωσε ο αρχηγός της ρωσικής διπλωματίας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

Εξάλλου, η Γερμανία έχει θέσει σε εφαρμογή μια «σιδηροδρομική γέφυρα» με την Ουκρανία προκειμένου να βοηθήσει το Κίεβο να εξάγει τα σιτηρά του, που συσσωρεύονται λόγω του ναυτικού αποκλεισμού της χώρας από τη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός στρατηγός Κρις Καβόλι, ο επόμενος αρχηγός των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

115 Ρώσοι στρατιωτικοί καθαιρέθηκαν επειδή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην εισβολή στην Ουκρανία

Ενα ρωσικό στρατοδικείο στην Καμπαρντίνο - Μπαλκάρια επιβεβαίωσε την καθαίρεση 115 στρατιωτικών επειδή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην επίθεση στην Ουκρανία, απορρίπτοντας την έφεσή τους.

Αυτή η υπόθεση φαίνεται να είναι η πρώτη επισήμως επιβεβαιωμένη περίπτωση Ρώσων στρατιωτικών που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Το στρατοδικείο κατέληξε στο συμπέρασμα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε χθες Τετάρτη, ότι«αρνήθηκαν αυθαίρετα να εκτελέσουν μια επίσημη αποστολή» και απέρριψε την έφεσή τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καταδικάζει την επίθεση της Ρωσίας

Η συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ενέκρινε την Πέμπτη ψήφισμα στο οποίο καταδικάζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία που, όπως υπογραμμίζει, προκάλεσαν (εκτός των άλλων) μια υγειονομική κρίση. Το ψήφισμα που κατατέθηκε με την υποστήριξη χωρών της Δύσης, υιοθετήθηκε τελικά με 88 ψήφους υπέρ έναντι 12 κατά και 13 αποχών, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χιρόκι Νακατάνι καταχειροκροτούμενος από όσους υπερψήφισαν. Συνήθως, οι αποφάσεις στις ετήσιες συνελεύσεις του ΠΟΥ λαμβάνονται με συναίνεση. Εν συνεχεία η συνέλευση απέρριψε ρωσικό ψήφισμα που εξέφραζε ανησυχία για την «υγειονομική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» στην Ουκρανία, αλλά δεν έκανε καμία αναφορά στην επίθεση της Μόσχας. Η πρόταση που έφεραν Ρωσία και Συρία στην ετήσια συνέλευση απορρίφθηκε με 66 ψήφους κατά έναντι 15 υπέρ και 70 αποχών.

Η δημοσιογράφος Μαρία Οφσιάνικοβα τιμήθηκε με το βραβείο Βάτσλαβ Χάβελ

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρία Οφσιάνικοβα, πρώην δημοσιογράφος του Πρώτου καναλιού της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης η οποία είχε γίνει γνωστή παγκοσμίως όταν εμφανίσθηκε την ώρα του δελτίου ειδήσεων μ’ ένα αυτοσχέδιο πλακάτ να καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τιμήθηκε με το βραβείο Βάτσλαβ Χάβελ για την «δημιουργική διαμαρτυρία». Η τελετή βράβευσης που έγινε στο Όσλο μεταδόθηκε χθες μέσω του YouTube.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top