ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κατακλυσμός» κρατήσεων στα ξενοδοχεία - Ενδιαφέρον και για τα ορεινά - Δίκλινο με πρόγευμα από 50 ευρώ

«Κατακλυσμός» κρατήσεων στα ξενοδοχεία - Ενδιαφέρον και για τα ορεινά - Δίκλινο με πρόγευμα από 50 ευρώ

Διαχρονικά το τριήμερο του κατακλυσμού, το οποίο φέτος πέφτει 11 - 13 Ιουνίου, είναι από τα πιο δημοφιλή της χρονιάς για εξορμήσεις σε παραλιακές περιοχές και διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

«Η ζήτηση είναι μεγάλη και αναμένεται σε κάποιες περιπτώσεις η πληρότητα να φτάσει μέχρι το 80%», δήλωσε στο ThemaOnline ο Γενικός Διευθυντής του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Πρόσθεσε πως «το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που έχουμε δει να γίνονται κρατήσεις μέχρι και πριν από τρεις μήνες. Αναμένουμε βέβαια να υπάρξουν αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν διαχρονικά, έτσι και φέτος, τα παράλια της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και της Πάφου. «Αυτή τη χρονιά παρατηρούμε και αυξημένη ζήτηση για τα ορεινά, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς έχουν γίνει αρκετές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, τόσο σε ξενοδοχεία όσο και υποδομές σε χωριά», σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης.

Αυξημένη τουριστική ροή

Ερωτηθείς εάν η ζήτηση αφορά μόνο το τριήμερο του Κατακλυσμού και εάν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχεται από Κύπριους, ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης απάντησε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από ξένους, ανεξαρτήτως Κατακλυσμού. «Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει αυξημένη τουριστική ροή από το εξωτερικό. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε μια καλή τουριστική χρονιά και μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αφίξεις της περσινής χρονιάς», κατέληξε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Που κυμαίνονται οι τιμές

Δίκλινο δωμάτιο με πρόγευμα από 50 ευρώ μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι μέσω του Σχεδίου Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού μέσα από 200 περίπου τουριστικά καταλύματα.

Δείτε εδώ τις λίστες με τα καταλύματα ανά επαρχία που συμμετέχουν στο Σχέδιο.

Συγκεκριμένα υπάρχει μία επιλογή για 50 ευρώ στη Λεμεσό, στη Λευκωσία 55 ευρώ ενώ στις υπόλοιπες επαρχίες οι τιμές ξεκινάνε από 60 ευρώ. Σημειώνεται ότι υπάρχει πλαφόν 100 ευρώ ενώ για την περίοδο από την 10η Ιουνίου 2022 μέχρι και την 31η Ιουλίου η ελάχιστη παραμονή θα είναι τα 3 βράδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενδέχεται λόγω της υψηλής ζήτησης και του περιορισμένου αριθμού δωματίων, σε ορισμένα καταλύματα να μην υπάρχει διαθεσιμότητα. Επίσης, ορισμένα ξενοδοχεία έχουν διαφοροποιήσει τις τιμές τους για το τριήμερο του Κατακλυσμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top