ΕΛΛΑΔΑ

Όσο η Τουρκία απειλεί τόσο εκτίθεται, είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός

Όσο η Τουρκία απειλεί τόσο εκτίθεται, είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός

Στις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, όπου έκανε λόγο για «λεονταρισμούς» της Άγκυρας.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και στο Νταβός, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι σηματοδότησαν αποστολές που «εξέπεμψαν κοινό μήνυμα της ισχυρής Ελλάδας σε κάθε επίπεδο: Διπλωματικό, αμυντικό, οικονομικό, αλλά πλέον και ενεργειακό».

«Η δυνατή Ελλάδα, βέβαια, ενοχλεί κάποιους. Δεχόμαστε έτσι από τους γείτονές μας νέους λεονταρισμούς, αλλά όσο αυτοί απειλούν, τόσο εκτίθενται και πιστεύω ότι όσο μας προκαλούν, τόσο περιθωριοποιούνται», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας εμμέσως αναφορά στις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας.

Όπως υπογράμμισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, «η γεωγραφία μάς θέλει δίπλα-δίπλα, όμως -δυστυχώς- εκείνοι επιλέγουν να σταθούν απέναντί μας, απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο, απέναντι στην Ευρώπη, απέναντι στο ΝΑΤΟ».

«Εμείς, συνεπώς, δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε διάλογο με το παράνομο, με το ανιστόρητο και τελικά με το αδιέξοδο. Αντίθετα, μένουμε πάντα ανοιχτοί σε κάθε προσέγγιση που εδράζεται στη διεθνή νομιμότητα, αλλά και στις σχέσεις καλής γειτονίας», πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα υπερασπίζεται πάντοτε τα δικαιώματά της και θα δημοσιοποιεί διεθνώς «σε όλα τα φόρα, όσα απαράδεκτα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή μας».

Αναφορικά με τα ζητήματα της εσωτερικής επικαιρότητας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκ νέου στο πρόγραμμα στήριξης των πολιτών και επιχειρήσεων έναντι της ακρίβειας, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση είναι εδώ και θα είναι εδώ για κάθε πολίτη που δοκιμάζεται».

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στο νέο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, το οποίο χαρακτήρισε ως «ένα πολύ τολμηρό και πολύ μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο», ζητώντας από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να το στηρίξουν όλοι με μεγάλη ένταση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης (23/04, μετά από απόπειρα φόνου στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top