ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκρίθηκε τροποποιητικό νομοσχέδιο για προστασία της καταβολής μισθού - Όλες οι πληροφορίες

Εγκρίθηκε τροποποιητικό νομοσχέδιο για προστασία της καταβολής μισθού - Όλες οι πληροφορίες

Την κατάθεση από την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τροποποιητικού νομοσχεδίου που στοχεύει στην προστασία της καταβολής του μισθού του εργοδοτουμένου με τη συμπερίληψη διατάξεων, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση, την Παρασκευή, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού, οι διατάξεις προβλέπουν την υποχρέωση καταβολής του μισθού του εργοδοτουμένου σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής του, καθώς και την τήρηση γραπτών στοιχείων και εύκολης τεκμηρίωσης εξαρτημένης σχέσης εργασίας, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου βάσει συλλογικής σύμβασης, η συχνότητα πληρωμής γίνεται σε εβδομαδιαία βάση στο χώρο εργασίας, στις οποίες περιπτώσεις η πληρωμή μπορεί να γίνεται σε μετρητά ή με επιταγή.

Συμπεριλαμβάνεται ότι οποιασδήποτε αποκοπή μισθού του εργοδοτουμένου συμφωνείται γραπτώς μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Τέλος προνοείται η υποχρέωση του εργοδότη για έκδοση και ενημέρωση του εργοδοτουμένου για μηνιαία/εβδομαδιαία κατάσταση μισθοδοσίας (payslip).

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top