Στους 79 οι νεκροί στη Βραζιλία από πλημμύρες στην πολιτεία Περναμπούκο

Στους 79 οι νεκροί στη Βραζιλία από πλημμύρες στην πολιτεία Περναμπούκο

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων των εκτεταμένων πλημμυρών που έπληξαν την περιφέρεια της πόλης Χεσίφι, της πρωτεύουσας της πολιτείας Περναμπούκο, στη βορειοανατολική Βραζιλία, αυξήθηκε χθες Κυριακή στους 79 νεκρούς.

Άλλοι 56 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, σύμφωνα με τον απολογισμό αυτό, που δημοσιοποιήθηκε από την Πολιτική Προστασία στην πολιτεία Περναμπούκο.

Πρόκειται για την τέταρτη πολύνεκρη σειρά πλημμυρών στη Βραζιλία τους τελευταίους πέντε μήνες, που υπογραμμίζει την έλλειψη αστικού σχεδιασμού σε φτωχογειτονιές σε μεγάλο μέρος της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής, που συχνά οικοδομούνται σε πλαγιές λόφων, περιοχές ευάλωτες σε κατολισθήσεις και πλημμύρες. Επιστήμονες μελετούν παράλληλα το εάν και κατά πόσον οι αφύσικοι κύκλοι των βροχοπτώσεων στη Βραζιλία συνδέονται με την κλιματική αλλαγή.

Νωρίτερα, η Πολιτική Προστασία έκανε λόγο για τουλάχιστον 13.000 εκτοπισμένους, οι 6.000 από τους οποίους βρίσκονται σε χώρους υποδοχής που ορίστηκαν από τις αρχές και άλλοι 7.000 πήγαν να μείνουν στα σπίτια συγγενών ή φίλων.

Μέσω Twitter, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί τη Χεσίφι σήμερα Δευτέρα. «Η κυβέρνησή μας κατέστησε διαθέσιμα, από την αρχή, όλα τα μέσα, συμπεριλαμβανομένων αυτών των ενόπλων δυνάμεων, για να προσφερθεί βοήθεια στους πληγέντες», ανέφερε ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους.

Στα τέλη Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου, δεκάδες άνθρωποι χάθηκαν και δεκάδες χιλιάδες άλλοι εκτοπίστηκαν όταν σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Μπαΐα (επίσης βορειοανατολικά). Τουλάχιστον 18 άνθρωποι πέθαναν όταν ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την πολιτεία Σαν Πάουλου τον Ιανουάριο. Τον Φεβρουάριο, εκτυλίχθηκε η τραγωδία της Πετρόπολις, στο Ρίο, όταν κατολισθήσεις και πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 233 ανθρώπους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE