ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομηρία ελληνικών πλοίων - Η κατάσταση της υγείας του Κύπριου ναυτικού - Διαβήματα ΚΔ προς Ιράν

Ομηρία ελληνικών πλοίων - Η κατάσταση της υγείας του Κύπριου ναυτικού - Διαβήματα ΚΔ προς Ιράν

Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για τερματισμό της ομηρίας του πληρώματος δύο ελληνικών πλοίων που καταλήφθηκαν την περασμένη Παρασκευή, καθώς ανάμεσά τους υπάρχει και Κύπριος ναυτικός.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Υφυπουργός Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε ότι γίνονται διαβήματα προς την πρεσβεία του Ιράν με στόχο τον άμεσο τερματισμό της ομηρίας. «Ο Κύπριος ναυτικός ο οποίος είναι καπετάνιος στο ένα από τα δύο πλοία και βρίσκεται ανάμεσα στους ομήρους, χαίρει άκρας υγείας, όπως και το υπόλοιπο πλήρωμα», δήλωσε.

Σημείωσε ακόμη πως «τόσο το Υφυπουργείο Ναυτιλίας όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την οικογένεια του Κύπριου ναυτικού».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, ενημέρωσε πως τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια κατευθύνονται προς το λιμάνι Μπανταραμπάς, στην Περσική πλευρά των στενών του Ορμούζ.
Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε πως «το πρώτο μας μέλημα είναι να δούμε ότι ο Κύπριος ναυτικός και τα άλλα μέλη του πληρώματος είναι καλά και αυτό επιτυγχάνεται».

Πρόσθεσε, πως ως «Υπουργείο Εξωτερικών είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη σύζυγο για να μαθαίνουμε την κατάσταση της υγείας του, λόγω της αδυναμίας μας να υπάρχει μια απευθείας επικοινωνία με τον ίδιο. Οι συνθήκες κράτησης δεν είναι απάνθρωπες. Είναι στο πλοίο μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα».

Ερωτηθείς εάν υπήρξε θετική ανταπόκριση στα διαβήματα της ΚΔ, ο κ. Δημητρίου είπε πως «δεν έχουμε κάποια ξεκάθαρη ένδειξη επί τούτου, ωστόσο οι ενέργειες και τα διαβήματα που κάνουμε είναι ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση. Ελπίζουμε ότι το θέμα θα λυθεί και θα διευθετηθεί το συντομότερο».

Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Δημητρίου, «για μια περίοδο της ημέρας είχαν τα κινητά τους τηλέφωνα, μετά τους τα πήραν πίσω ξανά. Υπάρχει όμως η δυνατότητα επικοινωνίας τόσο με την σύζυγο του, όσο και από τις Αρχές του Ιράν».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top