ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: Η Κύπρος οφείλει στην Ελλάδα την ένταξη της στην ΕΕ και την χρειάζεται εντός της Ευρωζώνης

Ν. Παπαδόπουλος: Η Κύπρος οφείλει στην Ελλάδα την ένταξη της στην ΕΕ και την χρειάζεται εντός της Ευρωζώνης

Το Δημοκρατικό Κόμμα δηλώνει πως στηρίζει την Ελλάδα και στηρίζει τον ελληνικό λαό και θυμάται πάντα με ευγνωμοσύνη πως στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό οφείλουμε την ένταξη της Κυπριακής δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε από τη Βουλή ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Δήλωσε ταυτόχρονα  ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Κυπριακός Ελληνισμός χρειάζεται την Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός της Ευρωζώνης.

«Χρειαζόμαστε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Σε μια εποχή που η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μια ενδεχόμενη απομόνωση ή απομάκρυνση της Ελλάδας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα συνιστούσε μια αρνητική εξέλιξη για την κυπριακή δημοκρατία και Κυπριακό ελληνισμό», ανέφερε.

Σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες, είπε ο κ. Παπαδόπουλος «ελπίζουμε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να επιδείξουν την απαραίτητη κοινοτική αλληλεγγύη και ευχόμαστε να επικρατήσει ψυχραιμία, ομοψυχία και αυτοσυγκράτηση και να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ο εθνικός διχασμός», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι η απόφαση της Ελληνικής  κυβέρνησης και Βουλής των Ελλήνων για διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι καθ` όλα σεβαστή και σεβαστή πρέπει να είναι από όλους στην Ελλάδα και διεθνώς η απόφαση που θα λάβουν οι Έλληνες πολίτες σε μια εβδομάδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top