ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σάλος με το άλογο του πρίγκιπα Oυίλιαμ – Ήταν ντοπαρισμένο ή τραυματισμένο;

Βρετανία: Σάλος με το άλογο του πρίγκιπα Oυίλιαμ – Ήταν ντοπαρισμένο ή τραυματισμένο;

Χάμος έχει προκληθεί στη Βρετανία με το άλογο του πρίγκιπα Oυίλιαμ. Ολα ξεκίνησαν από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε με την πρόβα που έκανε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για το Trooping The Colour.

Το μαύρο άλογο το οποίο ίππευε λοιπόν στην πρόβα ο Δούκας του Κέιμπριτζ, , με το όνομα Τζορτζ, είχε κατεβασμένο το κεφάλι του και κάπως έτσι ξεκίνησε μια συζήτηση στα βρετανικά μέσα για το άλογο.

Μια ανώνυμη πηγή που μίλησε στην Daily Mail είπε ότι «το άλογο του Ουίλιαμ μοιάζει ναρκωμένο. Το κεφάλι του είναι στο πάτωμα. Είναι ντροπή».

Ηταν τραυματισμένο; Τι λέει εκπρόσωπος της PETA

Από την άλλη πλευρά η PETA, μία οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων άφησε να εννοηθεί ότι το άλογο ενδεχομένως να ήταν τραυματισμένο ή να πονούσε.

Συγκεκριμένα, η Ελίζα Άλεν, αντιπρόεδρος της PETA, δήλωσε ότι «μερικές φορές τα άλογα χαμηλώνουν το κεφάλι τους ή κινούνται περίεργα όταν πονανε ή είναι τραυματισμένα».

Παρά τα όσα υποστήριξε η PETA και η στρατιωτική πηγή που επικαλείται η Daily Mail, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι κάτι δεν πήγαινε απαραίτητα καλά με το άλογο του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Η Αλεν δήλωσε: «Επειδή τα άλογα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για ιπποδρομίες, είναι πολύ νευρικά και τρομάζουν εύκολα από το θόρυβο και την απροσδόκητη αναστάτωση, γεγονός που μπορεί να τα κάνει να ξεφύγουν, οι χειριστές κάποιες φορές χορηγούν ηρεμιστικά στα ζώα πριν από δημόσιες επιδείξεις – ένα σημάδι ότι δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν τα άλογα σε μεγάλες παρελάσεις.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό συμβαίνει εδώ, καθώς μερικές φορές τα άλογα χαμηλώνουν το κεφάλι τους ή κινούνται περίεργα όταν είναι πονεμένα ή τραυματισμένα.

Αλλά τα άλογα δεν πρέπει να τίθενται σε κίνδυνο. Η έκθεση αυτών των μεγάλων, συχνά νευρικών ζώων σε καταστάσεις που μπορεί να τα τρομάξουν, θέτοντας έτσι τα ίδια, τον αναβάτη και το κοινό σε κίνδυνο τραυματισμού, πρέπει να σταματήσει».

Εκπρόσωπος του Clarence House αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα άλογα που συμμετέχουν σε τέτοιες παρελάσεις υποβάλλονται σε ειδική εκπαίδευση ώστε να μην αντιδρούν στον θόρυβο και το συνωστισμό. Πρέπει επίσης να αισθάνονται άνετα να στέκονται ακίνητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να συνηθίζουν το βάρος του επιπλέον εξοπλισμού.

Η παρέλαση στην οποία θα συμμετάσχει το εν λόγω άλογο με τον Ουίλιαμ ως αναβάτη θα γίνει στις 2 Ιουνίου για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top