ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: «Η στήριξη στον αγώνα της Κύπρου για επανένωση ενάντια στις προκλήσεις της Τουρκίας είναι πολύ θετική»

Αβέρωφ: «Η στήριξη στον αγώνα της Κύπρου για επανένωση ενάντια στις προκλήσεις της Τουρκίας είναι πολύ θετική»

Με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.Roberta Metsola και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Μετά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής: 

«Να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μας κάνει όλους υπερήφανους με τις δράσεις και τις θέσεις της. Να την ευχαριστήσω για τη στήριξη στην πατρίδα μας αλλά και στον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η φίλη Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επανέλαβε ακόμη μια φορά τη σθεναρή της στήριξη στη μοιρασμένη μας πατρίδα».

Η κ. Roberta Metsola δήλωσε από την πλευρά της τα εξής:

«Χάρηκα ιδιαίτερα για τη συνάντησή μας εδώ στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Είμαστε φίλοι εδώ και καιρό, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, την αγάπη μας αν θέλετε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, το πάθος μας για τις κοινές αξίες που μας ενώνουν. Για εμένα όπως είπα και στην ομιλία μου κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι ως Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε πραγματικά ενωμένοι όσο μια χώρα παραμένει διαιρεμένη κι αυτό πρέπει να είναι οδηγός μας σε ό,τι κάνουμε, μια κατεύθυνση ειρήνης και εξάλειψη κάθε διαμάχης από τα εδάφη μας».

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Weber ο κ. Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον καλό μου φίλο και τον καλό φίλο της Κύπρου τον Manfred Weber που θα είναι σε λίγες ώρες ο νέος Πρόεδρος της μεγάλης μας ευρωπαϊκής οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η στήριξη στον αγώνα της Κύπρου για επανένωση ενάντια στις προκλήσεις της Τουρκίας και στις παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια, είναι για εμάς πολύ θετική. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλαβε πρωτοβουλίες με Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για να σπάσουμε το αδιέξοδο. Προσβλέπουμε στη στήριξή σας και σας ευχαριστούμε για τη διαχρονική στήριξη, τόσο στον Δημοκρατικό Συναγερμό όσο και στην Κύπρο».

Από την πλευρά του ο κ. Weber δήλωσε τα εξής:

«Υποστηρίζουμε πλήρως τους Κύπριους φίλους μας, εσένα Αβέρωφ καθώς επίσης και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε όλες τις προσπάθειες που σκοπό έχουν να ξεπεραστούν οι μακροχρόνιες προκλήσεις με την Τουρκία και ενόψει όλων των προσπαθειών που έχουμε ενώπιον μας, δείχνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι το δυνατότερο ευρωπαϊκό δίκτυο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να  αναδείξουμε ξανά τη σημαντικότητα του κυπριακού προβλήματος. Θέλω επίσης να υπογραμμίσω τη δυνατή μου σχέση με τον Αβέρωφ. Ήταν πάντα σημαντικό για εμένα να υπάρχει αυτός ο άμεσος σύνδεσμος, για να προβάλλουμε τις κοινές μας ιδέες για το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον της κοινής μας Ένωσης και μπορούμε να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση χτίζοντας το επόμενο καλό κεφάλαιο για την Ευρώπη και σήμερα για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top