Πειρατεία στον Περσικό: Το Βερολίνο καταδικάζει την κράτηση των δύο ελληνικών τάνκερ από το Ιράν

Πειρατεία στον Περσικό: Το Βερολίνο καταδικάζει την κράτηση των δύο ελληνικών τάνκερ από το Ιράν

«Η ενέργεια του Ιράν συνιστά αδικαιολόγητη παρέμβαση στην εμπορική ναυτιλία και συνεπώς σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανονισμών», αναφέρει εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.


Η γερμανική κυβέρνηση «καταδικάζει την κράτηση των δύο υπό ελληνική σημαία πετρελαιοφόρων στον Περσικό Κόλπο από το Ιράν», με σχετική δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η ενέργεια του Ιράν συνιστά αδικαιολόγητη παρέμβαση στην εμπορική ναυτιλία και συνεπώς σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανονισμών», αναφέρει ο εκπρόσωπος.

Και προσθέτει: «Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως τα πλοία και τα πληρώματά τους και να σεβαστεί την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και την ασφάλεια στη θάλασσα».

Πηγη: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.

BEST OF TOTHEMAONLINE