ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εβδομάδα εξελίξεων: Συνάντηση Νικόλα & Χριστοδουλίδη - Χρίσμα ΑΚΕΛ στον Μαυρογιάννη

Εβδομάδα εξελίξεων: Συνάντηση Νικόλα & Χριστοδουλίδη - Χρίσμα ΑΚΕΛ στον Μαυρογιάννη

Η επικείμενη συνάντηση Νικόλα Παπαδόπουλου με τον Νίκο Χριστοδουλίδη συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο μέτωπο των προεδρικών εκλογών, αφού το όποιο αποτέλεσμα θα κλείσει ίσως τη σημαντικότερη εκκρεμότητα στο προεκλογικό παζλ.

Νίκος Χριστοδουλίδης και Νικόλας Παπαδόπουλος συμφώνησαν να συναντηθούν στα γραφεία του ΔΗΚΟ κατ’ αρχήν την ερχόμενη εβδομάδα. Έγινε μια πρώτη διευθέτηση για το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου, αλλά η ακριβής ημερομηνία και ώρα αναμένεται να διευθετηθεί ενδεχομένως και σήμερα, μετά την επιστροφή του υποψήφιου Προέδρου από την Ελλάδα. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε επαφές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ενώ στο πλαίσιο της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα επισκέφθηκε το ιατρικό κέντρο στο οποίο νοσηλεύεται η Ζέτα Αιμιλιανίδου, και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της.

Το επιτελείο Χριστοδουλίδη ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος αρχίζει επίσημες επαφές με οργανωμένα σύνολα, πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες, στο πλαίσιο του διαλόγου για τη διαμόρφωση του προεκλογικού του προγράμματος αλλά και της προσπάθειας για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασιών.

Οπως πληροφορείται το Τhemaonline, οι επαφές Χριστοδουλίδη θα αρχίσουν με συναντήσεις με συνδικαλιστικές οργανώσεις και ομάδες εργαζομένων, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει επαφές με εργοδοτικές οργανώσεις και επαγγελματικούς συνδέσμους.

Αγνωστο παραμένει κατά πόσον η πρώτη επίσημη συνάντηση Παπαδόπουλου-Χριστοδουλίδη θα γίνει μόνο στην παρουσία των δύο πολιτικών, ή εάν θα συνοδεύονται από συνεργάτες τους. Η συνέχεια στο ΔΗΚΟ θα δοθεί σε επίπεδο Πολιτικού Γραφείου το οποίο θα ανασκοπήσει τα δεδομένα, ενώ η τελική απόφαση του κόμματος για τις προεδρικές θα ληφθεί από την Κεντρική Επιτροπή μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Με τη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο Νικόλας Παπαδόπουλος ολοκληρώνει τον κύκλο επαφών με κόμματα και υποψήφιους για την προεδρία της Δημοκρατίας. Την Τρίτη έγινε η συνάντηση της Γραμματείας του Δημοκρατικού Κόμματος με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Μάριο Ηλιάδη. Συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη αναμένεται να έχει τις επόμενες μέρες ο Μαρίνος Σιζόπουλος αλλά και Μάριος Καρογιάν.

ΑΚΕΛ σε ρυθμούς συνδιάσκεψης

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και η εξαγγελία της ανεξάρτητης υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος αναμένεται να προβεί σε δήλωση με την οποία θα επισημοποιεί το ενδιαφέρον του για τις προεδρικές εκλογές και θα αναφέρεται σε άξονες πολιτικής για τα μεγάλα θέματα. Εκτός απροόπτου ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα εξασφαλίσει το χρίσμα από την έκτακτη συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη Λευκωσία. Με την οριστικοποίηση της απόφασης για τον υποψήφιο που θα στηρίξει, το ΑΚΕΛ μπαίνει ουσιαστικά σε προεκλογική τροχιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top