ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θηλιά στο λαιμό» η ακρίβεια για τους καταναλωτές - «Πού να έβρουν ριάλια, τι άλλο να κάμουν;»

«Θηλιά στο λαιμό» η ακρίβεια για τους καταναλωτές - «Πού να έβρουν ριάλια, τι άλλο να κάμουν;»

Για τις απανωτές αυξήσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας και στο αντίκτυπο που αυτές επιφέρουν στους καταναλωτές και στην ποιότητα ζωής τους, μίλησε στο ThemaOnline o Μάριος Δρουσιώτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Καταναλωτών.

Αρχικά ανέφερε « η κατάσταση για τους καταναλωτές  έφτασε στο απροχώρητο, έχει νοικοκυριά που έχουν γονατίσει». Η φράση  που χαρακτηρίζει την κατάσταση είναι το “κραυγές απόγνωσης”, τόνισε. «Που να βρουν ριάλια, τι άλλο να κάμουν; Έχει 2 χρόνια»,  συμπλήρωσε.

Εξακρίβωσε πως από την αρχή του χρόνου , δηλαδή από την 1η του Γενάρη, η βενζίνη αυξήθηκε 40 σεντς το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης 40 σεντς και το πετρέλαιο θέρμανσης 33 σεντς. «Αντιλαμβάνεστε για τι αυξήσεις πρόκειται. Οι εκτιμήσεις μας λένε ότι θα ανέβουν κι άλλο», σημείωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε, το ρεύμα έχει αυξηθεί κατά 40% από τον Σεπτέμβρη και από τον Ιούνη θα ανέβει ακόμα 7%. «Οι αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα μαζί, είναι βασικοί συντελεστές της αύξησης  των τιμών στα προϊόντα», γι’ αυτό και τα προϊόντα και οι πρώτες ύλες έχουν ακριβύνει τόσο πολύ, τόνισε. Πρόσθεσε πως αυτό σίγουρα συνέβαλε και στο ότι οι καταναλωτές άλλαξαν τον τρόπο που ψωνίζουν, κάνουν λιγότερες και φθηνότερες επιλογές.

Εξήγησε  πως τέλος του Ιούνη, Ιούλη, θα κορυφωθούν οι τιμές και θα σταθεροποιηθούν για κανένα 6μηνο, και από εκεί και μετά θα φανεί αν θα μειωθούν ή αν θα αυξηθούν κι άλλο.

Σχετικά με τον πληθωρισμό για το 2022, εξακρίβωσε πως τον Γενάρη ήταν 5,4%, τον Φεβρουάριο 6,6%, τον Μάρτη, 7,1% και τον Απρίλη 8,8%. Αναμένεται  πως ο πληθωρισμός για τους επόμενους μήνες θα φτάσει διψήφιο αριθμό, είπε χαρακτηριστικά.  Έπειτα τόνισε, ότι όταν ο πληθωρισμός φτάσει το 3% τότε χτυπά καμπανάκι και από και πέρα η ακρίβεια αυξάνεται συνεχώς.

Καταληκτικά, διευκρίνισε  πως τα νέα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτών θα  ανακοινωθούν στις 7 Ιουνίου, η ώρα 12:00.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top