ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΛΚ ενέκρινε ψήφισμά του ΔΗΣΥ: Καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

Το ΕΛΚ ενέκρινε ψήφισμά του ΔΗΣΥ: Καταδικάζει τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καταδικάζει απερίφραστα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε ομόφωνο ψήφισμά του για το Κυπριακό.

Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενέκρινε σήμερα ψήφισμα που κατέθεσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για το Κυπριακό. Στο ψήφισμα καταδικάζονται απερίφραστα οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και απορρίπτεται κατηγορηματικά κάθε σκέψη για λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζητά την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του πλαισίου του ΟΗΕ και εκφράζει την πλήρη υποστήριξη του κόμματος στην πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, στη βάση των οποίων η Αμμόχωστος θα πρέπει, μεταξύ άλλων, άμεσα να επιστρέψει στους νόμιμους κατοίκους της. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα και με επευφημίες από το σύνολο των συνέδρων.

Σε τοποθέτησή του για το ψήφισμα στο συνέδριο, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τόνισε τα εξής:

«Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού και της Κύπρου, ευχαριστούμε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τη διαρκή του υποστήριξη. Όλοι μας έχουμε καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τους πιο εμφαντικούς τρόπους. Είναι πολύ περισσότερα από μια επίθεση στην Ουκρανία. Είναι μια επίθεση εναντίον του δικαιώματος κάθε ελεύθερης χώρας να αποφασίζει για το μέλλον της. Αγαπητοί φίλοι, δυστυχώς ως Κύπριοι, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά. Και βιώνουμε τις τραγικές συνέπειες του πολέμου και της παράνομης κατοχής από την Τουρκία τα τελευταία 48 χρόνια. Με αυτό το ψήφισμα, ζητούμε την υποστήριξη σας στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για επανέναρξη των συνομιλιών, οι οποίες ενθαρρύνονται από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Επιπρόσθετα, σας ζητάμε να καταδικάσετε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και το περαιτέρω άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων καθώς και την απαράδεχτη θέση της Τουρκίας για δημιουργία δυο κρατών στην Κύπρο. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξή σας σε αυτό το ψήφισμα και στις προσπάθειες του κόμματός μας».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top