ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Yπαγωγή του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ - «Το ΑΞΙΚ δεν κλείνει, αλλά... μεγαλώνει»

Yπαγωγή του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ - «Το ΑΞΙΚ δεν κλείνει, αλλά... μεγαλώνει»

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, συζητήθηκε η υπαγωγή του ΑΞΙΚ και η μεταφορά του προσωπικού του στο ΤΕΠΑΚ.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Χρύσανθος Σαββίδης, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας τουριστικής σχολής στην Πάφο, προσθέτοντας ότι το ΑΞΙΚ δεν κλείνει, αλλά εντάσσεται κάτω από τη σκέπη της συγκεκριμένης σχολής και μεγαλώνει. Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΑΞΙΚ δεν έχει πετύχει τους στόχους του για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του τουρισμού, με αποτέλεσμα η τουριστική βιομηχανία να αντιμετωπίζει έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού.

Το ΑΞΙΚ, ανέφερε ο κ. Σαββίδης, έχει σήμερα 250 φοιτητές και με την ίδρυση της σχολής θα ξεκινήσει με 800 φοιτητές. Επιπρόσθετα, χαιρέτισε τη θετική στάση του ΠΑΣΥΞΕ, του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, του ΤΕΠΑΚ και του Υπουργείου Παιδείας, που τάσσονται υπέρ της μεταφοράς της τουριστικής σχολής στην Πάφο.

Ο Γιώργος Κάρουλλας, Βουλευτής ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι το ΑΞΙΚ ορθώς σήμερα εντάσσεται στο ΤΕΠΑΚ ως ενιαία ακαδημαϊκή οντότητα, πράγμα που αναβαθμίζει την προσφερόμενη εκπαίδευση. Ο στόχος αυτής της μεταρρύθμισης, πρόσθεσε, είναι να καταστεί η Κύπρος ένα κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης στην τουριστική βιομηχανία. «Είναι καίριο να διασφαλιστεί ότι τα μάχιμα επαγγέλματα του τουρισμού θα καλυφθούν απόλυτα με την εξέλιξη αυτή», υπέδειξε.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κάρουλλας έθεσε το ζήτημα της λειτουργίας επαγγελματικής σχολής και στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, αφού το ΤΕΠΑΚ λειτουργεί σχολές και στην Πάφο και στη Λάρνακα. «Απομένει η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου για να προσφερθούν ευκαιρίες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στους νέους της επαρχίας», σημείωσε.

Ο Χρίστος Χριστοφίδης, Βουλευτής ΑΚΕΛ, δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ ενδιαφέρεται για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ποιότητας και του επιπέδου των παρεχόμενων σπουδών, καθώς και της παραγωγής επαγγελματιών ποιότητας και επιπέδου. Ακόμη, ανέφερε ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των φοιτητών και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων στο ΑΞΙΚ.

Η ευθύνη των λανθασμένων χειρισμών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα της απουσίας ουσιαστικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων βαραίνει την Κυβέρνηση, κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings, η οποία ανέλαβε τα έργα στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας, μετά την καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς της εταιρείας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής, όπως είχε δεσμευτεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top