Παγκόσμια ανησυχία: Η Ρωσία ξεκινά ασκήσεις πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων

Παγκόσμια ανησυχία: Η Ρωσία ξεκινά ασκήσεις πυρηνικών διηπειρωτικών πυραύλων

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων των πυρηνικών πυραυλικών στρατευμάτων του.

Σύμφωνα με το BBC, οι ασκήσεις των λεγόμενων Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων περιλαμβάνουν τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Yars, οι οποίοι είναι η νέα γενιά πυραύλων που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2007.

Ο ρωσικός στρατός λέει ότι στις ασκήσεις, που πραγματοποιούνται στην περιοχή Ιβάνοβο κοντά στη Μόσχα, συμμετέχουν περίπου 1.000 υπηρετικό προσωπικό και περισσότερα από 100 οχήματα.

Σημειώνεται ότι δεν θα εκτοξευθούν πύραυλοι. Οι ασκήσεις συνίστανται σε περιπολίες, εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων και προστασία τους από επιθέσεις.

Οι ελιγμοί ανακοινώθηκαν αρκετές ώρες αφότου οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με προηγμένα πυραυλικά συστήματα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Δεν μπορεί να μείνει για πάντα η Ολγκίν στην Κύπρο» - Τι είπε για Κυπριακό, ΜΟΕ και φορολογική μεταρρύθμιση

Λετυμπιώτης: «Δεν μπορεί να μείνει για πάντα η Ολγκίν στην Κύπρο» - Τι είπε για Κυπριακό, ΜΟΕ και φορολογική μεταρρύθμιση

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Από μέρα σε μέρα», τόνισε πως δεν μπορεί η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να παραμένει επ’ αόριστον στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας τη σημασία των απευθείας συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE