ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα λένε Χριστοδουλίδης και Οικολόγοι - Πότε ορίστηκε η συνάντηση

Τα λένε Χριστοδουλίδης και Οικολόγοι - Πότε ορίστηκε η συνάντηση

Συνάντηση πραγματοποιεί την ερχόμενη Δευτέρα το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών με τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα με κόμματα και υποψηφίους, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου το πρωί της Πέμπτης, λέγοντας ότι αναμένεται να δεχθούν τον κ. Χριστοδουλίδη στις 3:30 μ.μ. τη Δευτέρα, έπειτα από αίτημα που απηύθυνε ο ίδιος ο υποψήφιος.

«Δεν έχουμε πάρει άλλα αιτήματα», πρόσθεσε ο κ. Θεοπέμπτου, ενώ ανέφερε ότι έχουν ήδη συναντηθεί με όλους σχεδόν τους ανεξάρτητους υποψηφίους, καθώς και με τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ. «Η εσωτερική διαδικασία για εμάς, είναι να δούμε την αλληλογραφία, τις θέσεις και τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, θα κάνουμε μία σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, θα συζητήσουμε τις πιθανές επιλογές που έχουμε και με ποιους είναι πιθανό να συνεχίσουμε τη συζήτηση», εξήγησε ο κ. Θεοπέμπτου, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, σχετικά με τις Προεδρικές.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος, στην παρούσα φάση πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι οι πράσινες αλλαγές που έρχονται από την ΕΕ μετά την Πράσινη Συμφωνία, ενώ θέτουν σημαντικούς στόχους, όπως είπε, μέχρι το 2030, ώστε σε οχτώ χρόνια να γίνουν αυτά στα οποία έμεινε πίσω η Κύπρος. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην περίπτωση των καυσίμων λέγοντας ότι «επειδή δεν υλοποιήθηκαν οι στόχοι της ΕΕ για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις μεταφορές, τώρα η κυβέρνηση αγοράζει δικαιώματα εκπομπών ρύπων και μεταφέρει το κόστος στους καταναλωτές», επισημαίνοντας ότι, μετά και την αλλαγή στην πολιτική φορολόγησης των καυσίμων, το κόστος θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

«Η προσπάθεια είναι να φέρουμε στο προσκήνιο τις σοβαρότατες αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, ώστε η επόμενη κυβέρνηση να είναι πραγματικά πράσινη και να έχει έγνοια και για το περιβάλλον, και για την κοινωνία, και για όλους τους τομείς που έχουν παραμεληθεί τώρα, όπως είναι για παράδειγμα η ακρίβεια, η στέγαση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες, προκειμένου πραγματικά να μπορέσουμε να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή που ονειρευόμαστε για τον τόπο μας», κατέληξε ο κ. Θεοπέμπτου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top