Αποσύρθηκε η αγωγή εναντίον της ΕΔΕΚ για διεξαγωγή του Παγκύπριου Συνεδρίου

Αποσύρθηκε η αγωγή εναντίον της ΕΔΕΚ για διεξαγωγή του Παγκύπριου Συνεδρίου

Aποσύρθηκε η αγωγή εναντίον της ΕΔΕΚ μετά από απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, το Δικαστήριο επιδίκασε όλα τα έξοδα της Δικαστικής διαδικασίας εναντίον των δεκαπέντε Εναγόντων.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Σήμερα 02/06/2022, οι δεκαπέντε (15) Ενάγοντες στην Αγωγή υπ.αρ.2332/2021, η οποία καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με την οποία αμφισβητούσαν τη νομιμότητα της διεξαγωγής του Παγκύπριου Συνεδρίου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, όπου το Δικαστήριο εξέδωσε μονομερώς κατά την διαδικασία δυο απαγορευτικά Διατάγματα, τα οποία ακύρωσε στη συνέχεια, απέσυραν την εν λόγω Αγωγή.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, επιδίκασε όλα τα έξοδα της Δικαστικής διαδικασίας, όπως επίσης και τα έξοδα της ενδιάμεσης διαδικασίας σε σχέση με τα Διατάγματα, υπέρ του Κ.Σ ΕΔΕΚ και εναντίον των δεκαπέντε Εναγόντων, αλληλέγγυα και/ή κεχωρισμένα.

Το Κ.Σ ΕΔΕΚ, μέσω των δικηγόρων του, επιφύλαξε πλήρως τα δικαιώματα του για αποζημίωση κάθε ζημιάς που υπέστηκε από την αναστολή διεξαγωγής του Παγκύπριου Συνεδρίου, τα οποία θα απαιτήσει στη βάση της εγγύησης των Εναγόντων που κατέθεσαν στη διαδικασία, μέσω της νομικής διαδικασίας που προνοείται από το νόμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE