ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα αύξηση στην τιμή της φιάλης υγραερίου στα κατεχόμενα - Αντιδράσεις από συντεχνίες και φοιτητές

 Νέα αύξηση στην τιμή της φιάλης υγραερίου στα κατεχόμενα - Αντιδράσεις από συντεχνίες και φοιτητές

Αντιδρούν συντεχνίες και φοιτητές στην ακρίβεια, ενώ αυξάνονται και άλλο οι τιμές

Αυξήθηκε και πάλι η τιμή της φιάλης υγραερίου στα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, η τιμή αυξήθηκε κατά 25 ΤΛ και έφθασε πλέον τις 255 ΤΛ (14,6 ευρώ).

Η Κϊπρις ποστασί δημοσιεύοντας την είδηση σχολιάζει ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βρει πλέον γκάζι στην αγορά, αλλά η τιμή του αυξήθηκε.

Η ίδια ιστοσελίδα πριν λίγες ημέρες είχε δημοσίευμα πως Τ/κ έρχονταν στις ελεύθερες περιοχές να αγοράσουν φιάλες υγραερίου λόγω της έλλειψης στα κατεχόμενα, αλλά και επειδή ήταν πιο φτηνές στην ε/κ πλευρά.

Στο μεταξύ, οι συντεχνίες αντιδρούν στις συνεχόμενες αυξήσεις.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας Türk Sen, Αρσλάν Μπιτσιακλί ζήτησε να ακυρωθούν οι αυξήσεις ή να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη του κόσμου. Αλλιώς, πρόσθεσε, «χρησιμοποιώντας το νόμιμο δικαίωμά μας, συνδικάτα, οργανώσεις και κοινωνίας των πολιτών, θα αντιδράσουμε σε αυτή την εξόντωση».

Αντί οι «κυβερνήσεις» να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα της «χώρας», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, με λάθος αποφάσεις βάζουν συνέχεια αυξήσεις καύσιμα, ενέργεια και ανοίγουν έτσι το δρόμο σε αυξήσεις σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά. Σε ένα χρόνο, σημειώθηκε αύξηση σχεδόν 300% των τιμών σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά, τόνισε και πρόσθεσε ότι στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με ποσά κάτω από το όριο της φτώχειας, πράγμα που τους οδηγεί στην πείνα.

Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων», Κamu Sen, Μετίν Ατάν ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα πραγματοποιήσει η συντεχνία σύσκεψη για να συζητήσει το θέμα των αυξήσεων και από Δευτέρας «θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα».

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή της Κίπρις ποστασί, ο κ. Ατάν κλήθηκε να σχολιάσει την μεγάλη διαφορά που υπάρχει στην τιμή των ντοματών από υπεραγορά σε υπεραγορά, από 25 μέχρι 47 ΤΛ το κιλό. «Εσείς το διαπιστώσατε, εγώ θα το πάω παρακάτω: Μην αγοράζετε (ντομάτες), αφήστε τες να σαπίσουν. Να δούμε τότε αν πέσουν οι τιμές ή όχι».

Σύμφωνα με τον Τ/κ συνδικαλιστή, υπάρχει τεράστια εισροή χρημάτων στα «δημόσια» ταμεία. «Η ΑΤΑ θα πρέπει να δοθεί εξίσου σε όλους, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους», είπε.

Υπέδειξε επίσης ότι όταν υπάρχει αύξηση των τιμών στα καύσιμα, οι διανομείς λένε «δεν υπάρχει καύσιμο», γιατί θα τα δώσουν μετά με αύξηση. «Όλα είναι ξεκάθαρα στο νόμο, πρέπει να δίνονται οδηγίες και να ελέγχονται».

Στο μεταξύ, η Γενί Ντουζέν προβάλλει σήμερα τη χθεσινή διαμαρτυρία των φοιτητών στις φοιτητικές εστίες του τουρκικού «τεχνολογικού πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής» ODTÜ στα κατεχόμενα, με αφορμή τις αυξήσεις.

H διαμαρτυρία ήταν μαζική, έξω από το κάμπους που βρίσκεται στο Καπούτι της Μόρφου και οι φοιτητές κρατούσαν πανό με συνθήματα ενώ διάβασαν και δική τους δήλωση.

Στη διαμαρτυρία, οι φοιτητές ζήτησαν από τη διοίκηση του «πανεπιστημίου» να λάβει μέτρα για την προστασία της ακαδημαϊκής ποιότητας μαθημάτων, να παράγει λύσεις για το βαρύ κόστος και τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη διατροφή και τη διαμονή και να συνεργαστεί μαζί τους για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

«Να μην ξεχνάτε ότι οι φοιτητές του ODTÜ δεν είναι πελάτες. Το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές του», κατέληγε η ανακοίνωσή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top