ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκάλεσε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ο Αβέρωφ: «Περιμένω να μου πουν πώς θα κάνουν την ανατροπή»

Προκάλεσε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ο Αβέρωφ: «Περιμένω να μου πουν πώς θα κάνουν την ανατροπή»

Διάσκεψη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, πραγματοποίησε ο Προέδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε και στην οικονομική κρίση τονίζοντας: ««Είναι η πιο δύσκολη κρίση που η Ευρώπη και οι κοινωνίες παγκόσμια έχουν να αντιμετωπίσουν. Η παγκόσμια οικονομία θα μπει σε ύφεση το 2023. Ο πληθωρισμός ήρθε δυστυχώς και θα μείνει και η περίοδος των μηδενικών επιτοκίων ανήκει στο παρελθόν. Απαιτείται πλέον μια σωστή οικονομική και πολιτική διαχείριση»,

Συμπλήρωσε αναφέροντας ότι: «χρειάζεται ικανότητα, αποτελεσματικότητα, εμπειρία αλλά και αξιοπιστία. Μόνο να γλιστρήσουμε, όχι στραβοτιμονιά… η χώρα θα βρεθεί στην κατηγορία των σκουπιδιών. Με αυτή τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που θα περάσει ολόκληρη η οικουμένη, χρειάζεται έμπειρα χέρια, αποτελεσματικότητα και ικανότητα να διαχειριστείς οικονομικούς κινδύνους και παράλληλα να έχεις τομεταναστευτικό, την οικονομική κρίση και την κρίση τροφίμων και την κλιματική αλλαγή».

Σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές ο κ. Νεοφύτου είπε: «Εμείς στέλνουμε το μήνυμα στους συμπατριώτες μας, οι επιλογές στις επόμενες Προεδρικές δεν είναι εκατόν. Είναι δυο: είτε μένει ο ΔΗΣΥ ως ο πρωταγωνιστής για περαιτέρω εξέλιξη και σταθερότητα της χώρας, είτε η σημερινή αντιπολίτευση έρχεται στην εξουσία. Δεν υπάρχουν τρίτες επιλογές».

Την ίδια ώρα έστειλε μήνυμα σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ τονίζοντας: «Θα περιμένουμε τις αποφάσεις των άλλων δύο μεγάλων κομμάτων, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ και θα απευθύνουμε πρόκληση και πρόσκληση σε αυτούς που θα υποστηριχθούν από τα δύο μεγάλα κόμματα, σε ένα δημόσιο διάλογο για να ακούσουν επιτέλους οι πολίτες, πολιτικές. Σε αυτό το μεγάλο διακύβευμα για τη χώρα μας, δεν θα επιτρέψουμε να πάμε απολιτίκ στην προεκλογική εκστρατεία». 

«Περιμένω αυτή την ώρα να τους έχω σε κοινό πάνελ να μου απαντήσουν πολιτικά αλλά και το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ να μου πουν πώς θα κάνουν την ανατροπή, υιοθετώντας υποψηφίους από αυτούς που κατηγορούσαν πριν από μερικούς μήνες ότι ήταν οι νεκροθάφτες του Κυπριακού και οι διεφθαρμένοι της πιο διεφθαρμένης Κυβέρνησης που είχε ποτέ ο τόπος.  Ούτε το ένα εμείς υιοθετήσαμε, ούτε το άλλο. Αναμένουμε να μιλήσουμε πολιτικά. Δεν μπορούμε να βγάλουμε την προεκλογική κρυβόμενοι», συμπλήρωσε. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top