ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον ρόλο των τοπικών αρχών συζήτησαν η Αννίτα Δημητρίου και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών

Τον ρόλο των τοπικών αρχών συζήτησαν η Αννίτα Δημητρίου και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών

Ο ρόλος των τοπικών αρχών ήταν ένα από τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνάντηση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ), Απόστολο Τζιτζικώστα, την Παρασκευή, στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τον κ. Τζιτζικώστα συνόδευε αντιπροσωπεία της ΕΕτΠ, καθώς επίσης ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης Δήμων Κύπρου.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι συζητήθηκε ο γενικότερος ρόλος των τοπικών αρχών στην οικοδόμηση στενότερης σχέσης μεταξύ περιφερειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στον τομέα της ενέργειας και της μετανάστευσης, καθώς και πτυχές του κυπριακού προβλήματος.

Επισημαίνεται ότι ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε ειδικότερα στο παράδειγμα της μετεξέλιξης της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα μέσα από τη μείωση των δήμων, αλλά και γενικότερα στα οφέλη που προκύπτουν για την τοπική αυτοδιοίκηση και κατά συνέπεια για τους πολίτες στο πλαίσιο της ΕΕ. Τόνισε επίσης την ανάγκη διατήρησης της συνοχής της ΕΕ σε σχέση με την αντιμετώπιση του ουκρανικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση εκ μέρους της ΕΕ του κυπριακού προβλήματος με την αντίστοιχη πολιτική ευαισθησία που επιδεικνύεται στην περίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Προστίθεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία για ψηφιοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες στη βάση της τεχνογνωσίας που αποκομίζεται από την Ελλάδα, ενώ επίσης αναφέρθηκε στην ψήφιση της νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κύπρο και στο όφελος που θα προκύψει για τους πολίτες εντός του νέου πλαισίου λειτουργίας δήμων και κοινοτήτων.

Αναφερόμενη επίσης στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, η κ. Δημητρίου τόνισε την ανάγκη ύπαρξης μακρόπνοου σχεδιασμού εκ μέρους της ΕΕ σε σχέση τον χειρισμό του ουκρανικού ζητήματος, ώστε να μειώνεται ο αρνητικός αντίκτυπος για τα κράτη μέλη, αλλά και να αναλαμβάνονται ευθύνες επί ίσοις όροις μεταξύ των κρατών μελών. Υπογράμμισε επίσης τις προοπτικές που θα δημιουργηθούν για την Κύπρο σε περίπτωση επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και στην ανάγκη αναχαίτισης από την ΕΕ της προκλητικότητας που επιδεικνύει η Τουρκία.

Η Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της ΕΕτΠ ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως και η κυπριακή τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να διατηρούν στενή επικοινωνία με την ΕΕτΠ προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top