Δύο δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν και ο οδηγός σκοτώθηκε - Κατευθύνονταν στο Σεβεροντονέτσκ

Δύο δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν και ο οδηγός σκοτώθηκε - Κατευθύνονταν στο Σεβεροντονέτσκ

Δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters τραυματίστηκαν ελαφρά στην ανατολική Ουκρανία ενώ ο οδηγός τους, τον οποίο τους είχαν παραχωρήσει οι φιλορώσοι αυτονομιστές, σκοτώθηκε.

«Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, δύο δημοσιογράφοι του Reuters τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν στοχοθετήθηκαν ενώ κατευθύνονταν προς το Σεβεροντονέτσκ» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου.

Ο φωτορεπόρτερ Αλεξάντερ Ερμοτσένκο και ο εικονολήπτης Πάβελ Κλίμοφ ταξίδευαν με το αυτοκίνητο που τους είχαν παραχωρήσει οι φιλορώσοι αυτονομιστές. Βρίσκονταν στον δρόμο ανάμεσα στο Σεβεροντονέτσκ και την πόλη Ρούμπιζνε, που απέχει 10 χιλιόμετρα βορειότερα.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει τον οδηγό, τον οποίο είχαν παραχωρήσει στους δύο δημοσιογράφους οι αυτονομιστές. Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δεν ανταποκρίθηκε σε ένα τηλεφωνικό αίτημα να σχολιάσει το συμβάν.

Ο Ερμοτσένκο και ο Κλίμοφ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Ρούμπιζνε όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο πρώτος φέρει τραύματα από θραύσματα και ο δεύτερος κάταγμα στο χέρι.

Το πρακτορείο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του οδηγού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Νομική Υπηρεσία: «Έχει αποφασιστεί ότι θα ασκηθεί έφεση γιατί εντοπίστηκαν δικαστικά σφάλματα»

Η Νομική Υπηρεσία μελετά την απόφαση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, σε σχέση με την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων μετά την αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης που οδήγησε στην αθώωση του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον πρώην βουλευτή και επιχειρηματία, Χριστάκη Τζιοβάνη. Αναμένονται οι αποφάσεις του γενικού και του βοηθού γενικού εισαγγελέα που θα ξεκαθαρίσουν αν η χθεσινή απόφαση συνιστά και το οριστικό τέλος της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου η οποία αποτελείται από 170 σελίδες, λήφθηκε κατά πλειοψηφία με 2 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE