Ο γηραιότερος άνθρωπος που έκανε μόνος τον διάπλου του Ειρηνικού – «Μην αφήνετε τα όνειρα μόνο όνειρα»

Ο γηραιότερος άνθρωπος που έκανε μόνος τον διάπλου του Ειρηνικού – «Μην αφήνετε τα όνειρα μόνο όνειρα»

Προτού αναχωρήσει, ο Κενίτσι Χορίε παραδεχόταν στον Τύπο πως ο μόνος του φόβος για τον non-stop σόλο διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού ήταν η ηλικία του.

Ωστόσο, σήμερα, ο 83χρονος, γνωστός και με το παρατσούκλι «ο πιο διάσημος ιστιοπλόος της Ιαπωνίας» απέδειξε πως, αν και φόβος, η ηλικία δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην ολοκλήρωση της τιτάνιας αυτής πρόκλησης που τον έχρισε ως τον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο που κατάφερε τον, χωρίς στάσεις, διάπλου του Ωκεανού.

Μετά από πάνω από δύο μήνες στην άγρια θάλασσα, ο 83χρονος -που το 1962 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που επιχείρησε επιτυχώς την ίδια πρόκληση- έφτασε στα ανοιχτά της χερσονήσου Κίι, στη δυτική Ιαπωνία.

Το μήνυμά του

Έχοντας διαπλεύσει το μεγαλύτερο θαλάσσιο όγκο στον κόσμο, ο ίδιος έχει ένα μήνυμα στους πρόθυμους αποδέκτες: «Μην αφήνετε τα όνειρά σας να παραμένουν όνειρα» ενθάρρυνε μέσω του CNN. «Έχετε ένα στόχο και δουλέψτε για την επίτευξή του και μια ωραία ζωή σάς περιμένει», πρόσθεσε.

Ο ίδιος έπλευσε σε ένα σκάφος αλουμινίου έξι μέτρων και σχεδόν ενός τόνου, ειδικά διαμορφωμένο για το μικρό του ανάστημα του 1,53. Ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου. Όπως είπε, κάποια σημεία του ταξιδιού ήταν εξαιρετικά δύσκολα κι έτσι καλούσε την οικογένειά του σε καθημερινή βάση ώστε να μην ανησυχεί.

Ο Χορίε έχει ταξιδέψει ξανά τον Ειρηνικό με πλήθος άλλων σκαφών – φτιαγμένων από αλουμινένια κουτάκια ή βαρέλια ουίσκι ή ηλιακά πάνελ. Όπως λέει, δεν εκπαιδεύεται σωματικά για τις περιπέτειές του. «Είμαι πάντα καλά, πάντα σε φόρμα. Δεν τρώω πολύ, ούτε πίνω» δήλωνε ο ίδιος στην San Francisco Chronicle.

Ερωτηθείς για το αν είχε κάποια ανησυχία για το ταξίδι, ο ίδιος απάντησε «απολύτως καμία. Ίσως κάπως η ηλικία».

Το 1962, σε ηλικία 23 χρόνων, ο συνταξιούχος έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτου γινόταν ο πρώτος άνθρωπος που έκανε μόνος και non-stop τον διάπλου του Ειρηνικού Ωκεανού.

«Είχα τη βεβαιότητα πως θα τα κατάφερνα – ήθελα να δοκιμάσω» λέει για την πρώτη του φορά. Ο ίδιος παραδέχεται πως κάποιες φορές, κατά τη διάρκεια έντονων καταιγίδων, νιώθει ένα κάποιο άγχος. Κατά τ’άλλα, ζει με το ραδιοφωνάκι του, τρώγοντας ρύζι και κονσέρβες και κοιτάζοντας πάντα μπροστά στον ορίζοντα.

Πηγή: The Guardian

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE