Στα κατεχόμενα το πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Τουρκία

Στα κατεχόμενα το πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Τουρκία

Έφτασε τελικά στα κατεχόμενα, όπου και θα σταθμεύει, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο από την Τουρκία, όπως είχε ανακοινώσει ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ μετά την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον Κορμακίτη.

Ο κ. Ουστέλ είχε πει τότε ότι το ελικόπτερο θα ερχόταν 1η Ιουνίου. Τα τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι έφτασε σήμερα και έχει σταθμεύσει σε χώρο του «τμήματος δασών» στην κατεχόμενη Λευκωσία. Θα παραμείνει στα κατεχόμενα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ χθες στο Μπογάζι ξέσπασε νέα πυρκαγιά το μεσημέρι καίγοντας πλαστικές σωλήνες που ανήκαν στον «δήμο». Κάηκαν επίσης μεταχειρισμένα κατασκευαστικά εργαλεία. Η πυρκαγιά προκλήθηκε σε ιδιωτική περιουσία, αλλά τέθηκε πολύ γρήγορα υπό έλεγχο. Η «αστυνομία» ανακοίνωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από καψάλισμα και γι’ αυτό συνελήφθη ένας 52χρονος. Κάηκαν 20 στρέμματα.

Μιλώντας πάντως στην έντυπη κυριακάτικη έκδοση της Γενί Ντουζέν ο «διευθυντής» του «τμήματος δασών», Τζεμίλ Καρζάογλου ανέφερε ότι ακόμα και σήμερα να έρθει το ελικόπτερο, το «τμήμα» δεν έχει χειριστή γι’ αυτό και αναφέρθηκε στις ελλείψεις σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Με την ίδια εποικοδομητική στάση, με τη νηφαλιότητα αλλά και την πολιτική βούληση που μας χαρακτηρίζει, διατηρώντας ως μοναδικό στόχο την επανεκκίνηση της διαδικασίας ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, θα προσέλθουμε αύριο στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για την προσεχή Παρασκευή, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE